QSN Consultants help Joulz met MVO Prestatieladder 4

24 november 2011 Consultancy.nl

Joulz is het tweede bedrijf in Nederland dat het certificaat “MVO-Prestatieladder 4” heeft ontvangen. Gedurende de invoering van de MVO prestatieladder werd Joulz geadviseerd door QSN Consultants, een adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Het certificaat is drie jaar geldig, met een jaarlijkse audit waarin gekeken wordt of verbeterafspraken wel nagekomen worden. Na drie jaar volgt een complete herbeoordeling.

"We zijn er trots op Joulz begeleid te hebben bij het invoeren van de MVO prestatieladder", zegt Marie-Cecile Pruijn, consultant bij QSN Consultants. "Het in één keer behalen van niveau 4 op de MVO Prestatieladder is een hele prestatie van Joulz".

Volgens algemeen directeur Van Peperstraate is dit dé beloning voor de maatschappelijke betrokkenheid die Joulz al jaren toont. “Vanuit onze roots als nutsbedrijf hebben we van nature een groot verantwoordelijkheidsgevoel richting samenleving en milieu.”

MVO-Prestatieladder 5
In een persbericht laat Joulz weten dat het de ambitie nastreeft om als eerste Nederlandse bedrijf de vijfde en hoogste trede van de MVO-Prestatieladder te bereiken.

Over de MVO-Prestatieladder
De MVO-Prestatieladder is een objectieve meetlat voor de prestaties van bedrijven op MVO-gebied. De prestaties worden gemeten door onafhankelijke auditors. De eerste twee treden zijn voor bedrijven die juist begonnen zijn met het in kaart brengen van de mogelijkheden van MVO. De derde trede is voor bedrijven, waar sprake is van een gezonde bedrijfsvoering. De vierde en vijfde trede wordt toegekend aan bedrijven waar ketenverantwoordelijkheid en transparantie een volwassen onderdeel van het bedrijfsbeleid vormen. Dat betekent dat ook klanten en leveranciers actief worden betrokken bij het MVO-beleid en er hun voordeel mee kunnen doen.

Nieuws