Solving IMCG helpt landbouw pensioensfonds BPL

31 juli 2012 Consultancy.nl

Bedrijfspensioensfonds voor de Landbouw (BPL) heeft Solving IMCG ingehuurd om te begeleiden met de overname van Rubia Natural Colours. Het adviesbureau ondersteunde de pensioenfonds met de due diligence-, onderhandelings- en financial closure fase. De transactie is begin Q2 afgerond.

Solving IMCG is de corporate finance tak van internationaal management consultancy Solving Efeso.

Om de ambitieuze groeiambities te kunnen financieren was Rubia Natural Colours actief op zoek naar een nieuwe aandeelhouder. In dit proces heeft Solving IMCG de due diligence voor BPL gecoördineerd en uitgevoerd en op basis daarvan BPL ondersteund in de onderhandelingen en het structureren van de participatie. Dit heeft geresulteerd in de deelname van BPL in Rubia Natural Colours.

Over Rubia Natural Colours
Rubia Natural Colours produceert natuurlijke kleurstoffen uit hernieuwbare, natuurlijke bronnen. De onderneming opereert binnen de business to business markt en helpt op deze manier producenten bij het realiseren van duurzame processen en producten. Rubia Natural Colours is marktleider in de markt voor natural colouring van garen, textiel, leer, papier en cosmetica.

Over Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw
Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw regelt de pensioenen voor werknemers en oud-werknemers in de agrarische sector. Het pensioenfonds heeft ruim 21.000 aangesloten werkgevers met gezamenlijk meer dan 90.000 deelnemers. Bovendien zijn zo'n 50.000 mensen binnen de pensioenregeling al met pensioen of prepensioen. BPL belegt een gedeelte van haar vermogen in ondernemingen in de agrarische sector.

Nieuws

Meer nieuws over