Solving Efeso adviseert Van Leeuwen Pipe and Tube

05 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Eerder dit jaar heeft de in Nederland gevestigde organisatie Van Leeuwen Pipe and Tube Group de firma Tubexpress, een Braziliaanse branchegenoot, overgekocht. De transactie werd begeleid door Solving Efeso, een internationale consulting organisatie met ongeveer 350 adviseurs in meer dan 20 landen, met onder meer een vestiging in Den Bosch.

Van Leeuwen Pipe and Tube Group levert stalen pijpen en buizen toepassingen aan klanten overal ter wereld. Opgericht in 1924 in Zwijndrecht, is de organisatie uitgegroeid tot een internationale speler met meer dan 1,200 medewerkers, werkzaam binnen 50 branches op alle continenten. Net als Van Leeuwen Pipe and Tube Group, levert het Braziliaanse Tubexpress pijpen en buizen, met een focus op de (petro)chemische en olie- en gas industrie. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en heeft 65 werknemers in Osasco en São Carlos, beiden steden in de staat São Paulo

overname tubexpress

Internationale groei

In lijn met hun groeistrategie voor de Braziliaanse markt, was Ban Leeuwen Pipe and Tube Group al geruime tijd op zoek naar een overnamepartner. Na een uitgebreide marktanalyse en due diligence viel de keuze op Tubexpress. Tijdens de onderzoeksfase en transactie werden de Nederlanders geadviseerd door Solving Efeso, samen met hun Globalscope partner Guarita & Associados*.

“Met de overname van Tubexpress, breidt Van Leeuwen opnieuw zijn wereldwijde footprint uit, na een recente uitbreiding van de activiteiten in bijvoorbeeld Afrika, Azië en de VS. De overname biedt ons een platform voor groei met name binnen de olie- en gas sector in Brazilië. Loklale klanten zullen profiteren van Van Leeuwen’s wereldwijde netwerk en expertise, en we kunnen onze internationale klanten in Brazilië bedienen” aldus Peter Rietberg, topman van Van Leeuwen Pipe and Tube Group.

De oprichter en Managing Director van Tubexpress, Mario Zupo, zal op termijn zijn dagelijkse verantwoordelijkheden naar de Nederlanders overhevelen. Om te zorgen voor een soepele overgang blijft hij de komende twee jaar nauw betrokken.

* Globalscope is een groep van corporate finance en bedrijfsadviseurs, die wereldwijde opereren om klanten te ondersteunen bij transacties over de grens. Vanuit de Nederlandse markt is Solving Efeso de vertegenwoordiger van het netwerk.