Niet-westerse studenten winnen Echo Award voor hun bijdrage aan inclusieve samenleving

15 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Expertisecentrum Diversiteitsbeleid heeft de winnaars van de Echo Awards 2022 bekend gemaakt. De prijs voor niet-westerse studenten die een belangrijke bijdrage leveren aan een meer inclusieve samenleving is gewonnen door Khalid El Haji, Parwana Rezai, Naznin Musa en Dina Bousbaa.

De Echo Awards, inmiddels in haar 22ste editie, biedt een platform om studenten met een niet-westerse achtergrond die uitblinken in diversiteit en inclusiviteit in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar werden 35 kandidaten voorgedragen door hogescholen en universiteit in heel Nederland. De winnaars werden bepaald door een onafhankelijke jury.

De vier winnaars krijgen naast de eeuwige roem voor hun inspanningen ook een volledig verzorgde Summercourse aan de prestigieuze University of California in de Verenigde Staten.

Dina Bousbaa, Khalid El Haji, Robbert Dijkgraaf, Parwana Rezai en Naznin Musa

De Echo Awards zijn een initiatief van de publieke en private sector en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Loyens & Loeff, de Nederlandse Spoorwegen en consultancykantoor Boston Consulting Group.

De vier winnaars kregen afgelopen week hun award uitgereikt door Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Naznin Musa
Student commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam
Naznin agendeert onder andere (stille) armoede onder jongeren en aandacht voor studerende jonge mantelzorgers.

Dina Bousbaa
Student Geneeskunde aan de Vrije Universiteit
Dina is onder andere actief bij Diversion, waarbij ze samenwerkt met mensen uit de Joodse en LHBTIQ+-gemeenschap.

Khalid el Haji
Student Computer Science aan de Technische Universiteit Delft
Khalid heeft onder andere bijgedragen aan het ontwerp van een universiteitsbrede diversiteitssurvey onder studenten.

Parwana Rezai
Student Law in Society aan de Vrije Universiteit
Parwana heeft onder andere social mediacampagnes in Nederland opgezet voor bewustwording over de situatie van Afghaanse vluchtelingen. Ze is ook bestuurslid voor de ‘Girl Up’-movement in Afghanistan.

“Fantastisch om te zien hoe deze studenten een positief tegengeluid bieden in het maatschappelijk debat over diversiteit in de samenleving. De Echo Awards zijn een terechte beloning en stimulans”, aldus minister Dijkgraaf.