Coppa sluit strategische samenwerking met VFM Facility Experts

05 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee jaar na een belang te hebben genomen in Hospitality Group, heeft Coppa nu ook een strategische samenwerking afgesloten met de kleinere branchegenoot VFM Facility Experts.

Het in Arnhem gevestigde Coppa specialeert zich in inkoopdienstverlening voor partijen in de zorg en overheid. Begin 2021 nam het bedrijf een meerderheidsbelang in Hospitality Group (circa 90 adviseurs), een adviesbureau uit Amersfoort dat klanten helpt met hospitality, facility management, inkoop en huisvesting.

Met zijn kersverse meerderheidsbelang in VFM Facility Experts verdiept Coppa zijn capaciteiten in de wereld van facility management verder. Het Utrechtse VFM Facility Experts (circa 40 professionals) is actief in alle werkterreinen binnen het facilitaire vakgebied en levert zowel consultancy als interimoplossingen.

Coppa neemt meerderheidsbelang in VFM Facility Experts

Net als Hospitality Group behoort VFM Facility Experts tot de 10 leidende facility managementadviesbureaus in ons land. “Met deze samenwerking zetten we een volgende stap om leidend te worden in professional services, met name in inkoop en het facilitaire werkveld”, aldus Bas Bouwman, directeur van Coppa.

Volgens Bouwman blijft Coppa actief in de markt speuren naar meer strategische samenwerkingspartners. “Meer services onder één paraplu is zowel voor onze opdrachtgevers als voor onze medewerkers aantrekkelijk. Verdere uitbreiding voorzien we in HR, ICT en financial services. We willen de beste adviesbureaus binnen deze segmenten aan ons verbinden.”

Voor VFM Facility Experts biedt de aansluiting bij Coppa en Hospitality Group extra slagkracht en expertise. Daarnaast zal het kunnen profiteren van de innovatiekracht van de twee nieuwe partners. “De in bijna 25 jaar zorgvuldig opgebouwde cultuur met onze medewerkers en opdrachtgevers zullen wij door deze samenwerking nog beter kunnen continueren”, aldus VFM Facility Experts-directeur Victor van Hooijdonk.

VFM Facility Experts behoudt zijn eigen zelfstandigheid, identiteit en directie, en blijft actief vanuit its kantoor in Utrecht.

Coppa, Hospitality Group en VFM Facility Experts realiseren dit jaar samen een verwachte omzet van circa €30 miljoen.