Coppa en Hospitality Group gaan strategische samenwerking aan

06 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee middelgrote bureaus in de zakelijke advisering – Coppa en Hospitality Group – gaan een strategische samenwerking aan. 

Samen beschikken de twee adviesbureaus over meer slagkracht in de markten waarin ze actief zijn, aldus de directeuren van de firma’s. Coppa is met zo’n 90 professionals een van de grotere inkoopdienstverleners van ons land. Hospitality Group is ongeveer net zo groot en specialiseert zich met ‘Creating better places’ in onder meer inkoop, facility & hospitality management, huisvesting en human capital.

“We zijn complementair en beschikken samen over nog meer kennis en expertise. Hiermee kunnen we de komende jaren voortbouwen op onze ambitie om leidend te worden in professional services”, vertelt Bas Bouwman, partner en oprichter van Coppa. 

Coppa en Hospitality Group gaan strategische samenwerking aan

Bouwman doelt hiermee op twee thema’s. Allereerst zijn de diensten van de twee bureaus complementair aan elkaar op een aantal vlakken, vooral als het gaat om inkoopadvies en de verbinding tussen inkoop en aanverwante thema’s als facility management.

Dit geldt eveneens voor de sectorfocus. Coppa richt zich vooral op de zorg en de overheid. Ook Hospitality Group heeft een stevig trackrecord in deze twee branches, met als gevolg dat de twee partijen hun sectorkennis kunnen verdiepen. “Natuurlijk gaan we ook kennis delen en samen projecten realiseren”, zegt Bouwman. 

Ten tweede levert de krachtenbundeling ook een verbreding van de portefeuille op. Hospitality Group werkt ook voor corporates en het onderwijs, en Coppa krijgt nu toegang tot deze netwerken. Hospitality Group daarentegen kan een reeks inkoopdiensten aan zijn mix toevoegen. “Meer services onder één paraplu is voor onze opdrachtgevers aantrekkelijk”, legt John Dommerholt, directeur bij Hospitality Group uit.

Hij voegt eraan toe dat de strategische samenwerking ook voordelen oplevert voor innovatie (“we zijn hiermee in staat om onze dienstverlening nog sneller te blijven vernieuwen”) en meer mogelijkheden en kansen biedt voor de medewerkers van beide bureaus. 

Als onderdeel van de transactie neemt Coppa een meerderheidsbelang in Hospitality Group. De organisaties houden hun eigen zelfstandigheid, identiteit en directie, en blijven actief op hun huidige locaties in Arnhem, Apeldoorn en Amersfoort.