ITDS ondersteunt Corona Direct met implementatie van Axon

29 november 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Met het oog op de toekomst besloot verzekeraar Corona Direct een paar jaar geleden over te stappen op een nieuw beheersysteem voor alle polissen. De keuze voor een systeem was al snel gemaakt (Axon van Keylane) en voor de implementatie werd ITDS Business Consultants om hulp gevraagd.

De achtergrond van de casus was glashelder: het oude platform waarin de Belgische verzekeraar alle polissen beheerde was verouderd en bovendien niet meer flexibel. De keuze om over te stappen op een nieuw, toekomstbestendig systeem lag daarom ook voor de hand.

Kasper Belmans, Application Owner bij Corona Direct: “We wilden graag een standaardpakket waarin je heel gemakkelijk aanpassingen kunt doen en waar je bovendien weinig onderhoud aan hebt. Keylane Axon is een pakket dat daarin voorziet. Wijzigingen in onze producten of in de markt kunnen snel worden toegepast. Bovendien zorgt Keylane ervoor dat alles in orde is op het gebied van wetgeving.”

Corona Direct Verzekeringen

Om de migratie naar het nieuwe platform goed te laten verlopen, werd de hulp ingeroepen van ITDS Business Consultants. Het Nederlandse advieskantoor (dat onderdeel is van het Belgische House of HR) heeft de implementatie van A tot Z verzorgd.

Karlijn Damkot, Senior Business Consultant bij ITDS, was onderdeel van het team dat midden in Covid-tijd begon met deze uitdaging. “Samen met het team waren wij verantwoordelijk voor de productinrichting van begin tot eind. Onze aanpak bestond uit verschillende fases: het ophalen van de business requirements, het schrijven van functionele ontwerpen, de vertaalslag maken naar een technisch ontwerp en het uiteindelijke inrichtwerk.”

Online samenwerking

Tijdens het proces van productconfiguratie is goede samenwerking tussen teamleden van groot belang. Dat zat gelukkig wel goed binnen het team. Belmans: “Het was leuk dat we deze uitdaging aangingen met een relatief jong team. We hebben dan ook heel veel samengewerkt. Door continu elkaars werk te reviewen en met elkaar te sparren hebben we snel de juiste oplossingen kunnen vinden.”

Kasper Belmans, Karlijn Damkot, Rebecca Flach

“We werkten allemaal vanuit huis en spraken elkaar dan ook alleen online”, voegt Damkot toe. “Desondanks waren we heel close met het team. We belden elkaar dagelijks en werkten op een gegeven moment zelfs online samen met de camera aan. Dan voelde het toch een beetje alsof we op kantoor zaten. Daardoor wisten we ook precies van elkaar wat er speelde. Het was een intensief project, maar we mogen trots zijn op wat we hebben opgeleverd!”

Soepele overgang

Na anderhalf jaar nam een nieuwe lichting ITDS’ers het werk over bij Corona Direct. “En toen kwam het moment dat Karlijn en haar mede-ITDS’ers een nieuwe uitdaging aangingen op een andere opdracht”, vertelt Belmans. “Ze hebben gezorgd voor een soepele overgang en waren altijd beschikbaar voor eventuele vragen. Het voordeel van ITDS is dat veel collega’s verstand hebben van Axon. Er is áltijd wel iemand die hulp kan bieden.”

Met een uitgebreide training en kennisoverdracht op zak was Rebecca Flach, Associate Business Consultant bij ITDS, eind vorig jaar klaar om het werk bij Corona Direct verder op te pakken. “Ik was natuurlijk nog niet net zo ervaren als Karlijn, maar merkte dat ik al snel ontwikkelde in mijn rol”, vertelt ze. “Dat kwam onder andere door het vertrouwen van mijn collega’s van Corona Direct en de continue kennisdeling.”

“We hebben samen de configuratie gedaan voor de laatste twee verzekeringsproducten. Van functioneel ontwerp, tot technisch ontwerp en het hele testproces. In oktober hebben we de laatste verzekeringen online gezet en nam ik afscheid van mijn collega’s bij Corona Direct.”

De volgende stap

Inmiddels heeft ITDS zijn werk overgedragen aan Corona Direct en zijn de interne medewerkers klaar om zelfstandig te opereren. Belmans: “In samenwerking met ITDS hebben we in totaal zeven verzekeringsproducten in een nieuw jasje gestoken. We gaan verder met een kleiner team van alleen interne medewerkers, om verder te digitaliseren, processen te optimaliseren en te automatiseren. Maar samen met ITDS en Keylane hebben we al een heel mooie basis gelegd.”