Towers Watson: Nederland loopt voorop met HNW

23 juli 2012 Consultancy.nl

Werknemers die flexibel werken zijn beduidend positiever over hun werkgever. Zo vinden werknemers die regelmatig thuiswerken en op flexibele tijden werken hun organisatie eerlijker en meer integer dan overige werknemers. Dat blijkt uit de Towers Watson Global Workforce Study, een mega wereldwijde HR studie onder 32.000 werknemers, waaronder 1,001 Nederlanders.

Het onderzoek concludeert dat Nederland voorop loopt als het gaat om Het Nieuwe Werken. Bijna 30% van de beroepsbevolking werkt wel eens vanuit huis, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 18%.

HNW beloont werkgevers
Van de werknemers die werken volgens ‘Het Nieuwe Werken’ vindt 64% dat zijn organisatie eerlijk en integer zaken doet, tegenover 38% van alle werknemers. 45% van de flexibele werknemers vind dat mensen die bijdragen aan baanbrekende ideeën daarvoor worden beloond, tegen 27% van alle werknemers.

“Werkgevers die flexibel werken mogelijk maken worden daarvoor beloond”, stelt Marjola Rintjema, senior consultant bij Towers Watson. “Werknemers waarderen het vertrouwen dat werkgevers geven door thuiswerken en werken op flexibele werktijden mogelijk te maken.”

HNW verbetert ook teamprestaties
Werknemers die flexibel werken zijn niet alleen positiever, ze geven ook aan meer betrokken te zijn en beter samen te werken met hun team. Hoewel het lastiger lijkt om als team samen te werken als iedereen op andere tijden en locaties werkt, zijn de flexibele werkers daar juist positiever over: 56 procent vindt dat hun team effectief samenwerkt, versus het totale gemiddelde van 46 procent.

Nieuws