Metyis betreedt Italiaanse markt met kantoor in Milaan

11 november 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kort na het uitslaan van zijn vleugels naar Frankrijk heeft Metyis nu ook voet gezet in de Italiaanse markt, waar het adviesbureau een kantoor heeft geopend in Milaan.

Met de uitbreiding in Italië telt Metyis nu 14 kantoren in 9 landen (waarvan 13 in Europa) en zet het advieskantoor zijn snelle groei op het continent verder voort. Metyis, dat zijn roots heeft in Amsterdam, telt vandaag de dag meer dan 1.000 medewerkers.

In de afgelopen jaren heeft het bureau zijn footprint uitgebreid naar Zwitserland (augustus 2021) en Frankrijk (oktober 2022) door het sluiten van deals met lokale spelers. In Italië kiest het bureau voor organische groei. Het duo Sasha Wijeyesekera en Paolo Pellegrini is aan boord gehaald om het nieuwe kantoor uit te bouwen.

Metyis betreedt Italiaanse markt met kantoor in Milaan

Wijeyesekera, die leiding gaat geven aan de Italiaanse praktijk, geldt als een expert op het gebied van digitale strategie en transformaties. Ook kan hij bogen op meer dan tien jaar expertise in digital marketing. Alvorens Wijeyesekera zich aansloot bij Metyis was hij jarenlang Head of Media & Entertainment bij Jakala, een snelgroeiend Europees consultancykantoor met het hoofdkantoor in Italië.

Pellegrini neemt uitgebreide ervaring in data science en artificial intelligence mee naar Metyis. Eerder gaf hij leiding aan het Data & AI-aanbod van Jakala, daarvoor was hij acht jaar werkzaam voor consultancykantoren Envision Reply (de consultingtak van Reply) en Partners4Innovation (een Italiaanse business performance consultancy).

“Het team dat we hier in Italië opbouwen zal capaciteiten bieden op het gebied van strategie, data en analytics. We zijn erg blij dat we deel uitmaken van het Metyis-netwerk”, laat Wijeyesekera weten.

Yogen Singh, Senior Partner en Executive Board Member bij Metyis, heet de Italiaanse praktijk welkom bij Metyis: “We zijn verheugd dat we nu ook in Italië actief zijn. Zij zullen niet alleen helpen bij de opbouw en groei van ons kantoor in Italië, maar zullen ons kantoor ook wereldwijd versterken.”