Metyis betreedt Zwitserland met overname Boydak Strategy Consulting

01 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd management en digital consultingkantoor Metyis heeft met de overname van de lokale speler Boydak Strategy Consulting zijn vleugels uitgeslagen naar Zwitserland.

Door de overname betreedt Metyis alweer zijn zevende Europese markt. Wereldwijd vormt Zwitserland de tiende markt waarbinnen Metyis actief is. Het consultancybureau, dat zijn wortels heeft in Nederland, breidde zijn internationale activiteiten de afgelopen jaren flink uit. Het is actief in Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, en breidde buiten Europa uit naar India, Abu Dhabi en Dubai.

“Dit is een geweldige volgende stap in onze wereldwijde reis om onze partners en klanten duurzame impact en groei te bieden”, laat Yogen Singh weten, de in Amsterdam gevestigde global managing partner van Metyis. “We zijn verheugd dat we de overname van Boydak hebben afgerond, waardoor klanten en partners toegang krijgen tot een ondernemend Zwitsers team met een schat aan lokale kennis.”

Metyis betreedt Zwitserland met overname Boydak Strategy Consulting

Boydak werd in 2003 opgericht in Zürich en is een managementadvieskantoor dat in het bijzonder gespecialiseerd is in drie gebieden: strategisch advies, bedrijfstransformaties en digitale transformaties.

De praktijk die zich aansluit bij Metyis, Boydak Strategy Consulting, beschikt over een team van ongeveer tien consultants en is een leidende speler in de Zwitserse markt. Vorig jaar werd Boydak voor zijn kwalitatief hoogwaardige dienstverlening erkend als een ‘top strategisch advieskantoor’ door Bilanz en Finanz und Wirtschaft.

Het Zwitserse adviesbureau staat onder leiding van partners Benjamin Opel en Dominic Olonetzky en director Mari-Carmen Marx.

“Na enige tijd terug te zijn benaderd door het managementteam van Metyis, werd snel duidelijk dat beide bedrijven een gedeelde visie hebben op de toekomst van consulting en een complementaire bedrijfscultuur”, legt Olonetzky uit. Marx voegt toe: “Met onze gedeelde waarden van durf, ondernemerschap, integriteit en passie zien we een grote culturele fit, evenals een gezamenlijke ambitie hoe wij onze klanten willen helpen met hun digitale transformaties.”

Samen zullen de twee bedrijven hun activiteiten in Zwitserland verder gaan uitbouwen. Dat zullen ze doen door middel van organische groei in het land en door het Zwitserse platform toe te voegen aan het bestaande klantenbestand van Metyis. Singh: “Onze internationale klanten hebben nu een geweldig en ondernemend Zwitsers team tot hun beschikking.”

“We zijn erg blij dat we ons team, netwerk en capaciteiten aansluiten bij een groot en wereldwijd bedrijf als Metyis”, voegt Olonetzky toe. “We zijn enthousiast en gemotiveerd om bij te dragen aan de verdere groei van Metyis in Zwitserland en kijken ernaar uit om consulting te blijven heruitvinden ten gunste van onze klanten en partners.”

Metyis (het voormalige YGroup, na een rebranding in maart van dit jaar) levert een mix van traditionele strategie- en management consulting-proposities en data analytics- en technologiediensten. Het bureau staat bekend om zijn partnership based-manier van werken met klanten. Zo levert het klanten managed services en opent het binnenkort een campus in Portugal, als versterking van zijn data science- en digital transformation-aanbod voor klanten.