Metyis lanceert nieuwe digitale campus in Portugal

30 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal management en digital consultancyspecialist Metyis gaat miljoenen investeren in een nieuwe campus in Gondomar, Portugal.

Vanuit kantoren overal ter wereld, waaronder negen vestigingen in Europa, richt Metyis zich op strategie, innovatie, data science en digitale transformaties. Het bureau heeft zijn roots in Amsterdam en bedient tal van grote klanten waaronder multinationals, corporates en investeerders.

Met de nieuwe plannen in Portugal bouwt het bureau met name zijn data science- en digitale transformatie-aanbod uit. De digitale praktijk van Metyis is gespecialiseerd in het helpen van klanten bij het opstellen en realiseren van digitale strategieën, evenals het ontwikkelen van oplossingen waarmee klanten strategische inzichten opdoen uit (big) data.

Metyis lanceert nieuwe digitale campus in Portugal

De eerste fase in het optuigen van de nieuwe Portugese campus – de kosten worden geraamd op zo’n €10 miljoen – zal naar verwachting in het eerste trimester van 2022 worden afgerond. Tegen die tijd zal er kantoorruimte beschikbaar zijn om teams in te vestigen, evenals een auditorium dat ruimte biedt aan zo’n 300 mensen.

De volgende fase van het grootschalige traject omvat de bouw van verdere kantoren voor strategische partnerships. Ook het verzorgen van huisvesting of hoteldiensten – om professionals uit heel de wereld te kunnen onderbrengen – maakt deel uit van de plannen. Deze professionals zullen dan kunnen afreizen naar de nieuwe Metyis Campus om (meerdaagse) trainingen te volgen.

Groeiplannen

Metyis verwacht dat de investering in de komende vijf jaar circa 1.000 nieuwe banen zal scheppen. Momenteel werken er bij Metyis zo’n 750 consultants, data scientists en staf.

Volgens Yogen Singh, oprichter en CEO van Metyis, zal de nieuwe campus voor Metyis een belangrijke rol spelen in het kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar zijn dienstverlening vanuit klanten in heel Europa. Ook wordt de nieuwe campus een belangrijke hub voor kennisdeling.

De keuze voor Portugal is mede gebaseerd op de nabijheid van Europese klanten (in tegenstelling tot bijvoorbeeld offshoring in Azië) en de beschikbaarheid van hoogopgeleid digitaal talent in de regio.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de nieuwe Metyis Campus: