Metyis betreedt Franse markt met overname van Southpigalle

31 oktober 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Metyis heeft de Franse markt betreden met de overname van Southpigalle, een in Parijs gevestigde design- en techboutique met 25 professionals.

Het is de eerste overname voor Metyis in 2022, en levert de advies- en technologiespecialist een fysieke aanwezigheid op binnen Europa’s vier na grootste economie.

Metyis heeft zijn wortels in Nederland. Vanuit Amsterdam is de afgelopen jaren een internationaal groeipad ingeslagen. Ondertussen heeft het bureau (het voormalige YGroup) dertien kantoren in acht Europese landen en een vestiging in India.

Metyis betreedt Franse markt met overname van Southpigalle

Yogen Singh, Senior Partner en Executive Board Member bij Metyis, laat weten dat het betreden van de Franse markt een logische stap vormt, als onderdeel van de groeistrategie van het kantoor. “We hebben de ambitie om wereldwijd impact te maken. Door onze aanwezigheid in de belangrijke Franse markt kunnen we ons netwerk van bestaande en toekomstige klanten verstevigen.”

Southpigalle werd opgericht in 2015. Het team bestaat uit data scientists, technologen, developers en creative designers. Zij helpen klanten in alle sectoren (met een focus op retail, e-commerce, luxegoederen en technologiebedrijven) met het ontwerpen van digitale verandering en de realisatie daarvan.

Door de krachtenbundeling met de grotere, internationale speler (Metyis telt ongeveer 1.000 medewerkers) kan Southpigalle “schaal toevoegen en zijn ambities verder kracht bijzetten om de beste digitale oplossingen te leveren aan de meest inspirerende bedrijven”, aldus de partners van het bureau.

Metyis zette via vergelijkbare overnamedeals vorig jaar voet in de Zwitserse markt (toen via de overname van Boydak Strategy Consulting) en in 2019 in het Midden-Oosten (met de overname van Vecta Strategy).