Ben Coes lanceert supply chain bureau Brains for Chains

09 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na jarenlange ervaring in de supply chain en logistiek start Ben Coes zijn eigen adviesbureau: Brains for Chains.

Coes is al zijn volledige carrière werkzaam in de supply chain-wereld en zet zijn opgedane kennis nu in om partijen als Action, Bol.com en Superunie te helpen bij het realiseren van hun strategische plannen. “Ik heb altijd al de ambitie gehad om te ondernemen. Met name de vrijheid om zelf de koers te bepalen trekt mij aan. Dit combineer ik nu met mijn passie voor supply chain”, vertelt hij enthousiast.

Deze passie voor het vak heeft Coes al sinds het prille begin. “Als ik door de winkel loop vraag ik me altijd af waar dat product vandaan komt en hoe het hier terecht is gekomen.”

Ben Coes, Oprichter, Brains for Chains

Waar mensen bij de term supply chain vaak gelijk aan logistiek denken vindt hij het juist ook heel interessant om te kijken naar ketensamenwerking.

Coes: “Hoe werk je samen met je toeleveranciers en partners? Welke data wissel je met elkaar uit? En hoe kun je de volledige aanleverketen zo goed mogelijk laten functioneren? Best wel een uitdaging met de wereldwijde verstoringen door corona, de geopolitieke spanningen rondom Rusland en China en de klimaatcrisis.”

Met Brains for Chains heeft Coes de ambitie om een serieuze speler op te bouwen in het supply chain-segment. “We hebben de focus en kennis om organisaties te helpen met het professionaliseren van hun supply chains.”

Hierbij maakt het startupbureau onderscheid tussen opdrachten met een grote en kleine menselijke component. Voor opdrachten waarin de externe professional een centrale rol speelt – denk aan een interim-managementrol of het begeleiden van een verandering – biedt Brains for Chains een passende supply chain-specialist of manager die de opdracht op locatie uitvoert. “In eerste instantie werk ik samen met freelancers die zich aansluiten bij de Chain of Brains. Hierbij ligt de focus 100% op supply chain.”

Voor opdrachten met een lagere menselijke component werkt het bureau met een locatie-onafhankelijk model. “Brains for Chains zorgt dan voor de beste specialist(en) voor een vraagstuk. Zij kunnen meewerken aan supply chain-vraagstukken van over de hele wereld.”

“Wij fungeren als buitenboordmotor voor de supply chain afdeling en nemen werk daadwerkelijk uit handen. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen en onderhouden van een dashboard, het maken van een blueprint voor het nieuwe distributiecentrum of het selecteren van de beste logistiek dienstverlener.

In het geval van multidisciplinaire vraagstukken gelooft Coes in de kracht van samenwerking. “We laten de beste specialisten digitaal met elkaar samenwerken en nemen de eindverantwoordelijkheid voor het resultaat op ons.”