Baker Tilly voegt Daniëlle Schuur toe aan raad van commissarissen

31 oktober 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Baker Tilly heeft Daniëlle Schuur benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC). De toetreding is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de gedragstoezichthouder op de financiële markten.

Met de komst van Schuur bestaat de RvC van het accountants- en advieskantoor uit drie leden. De overige leden zijn voorzitter Joke Hoekstra (zij bekleedt de rol sinds 2018) en Arno Pouw (vorig jaar toegetreden).

De raad van commissarissen van Baker Tilly houdt toezicht op de belangrijkste taken van het bestuur, waaronder de uitvoering van de strategische agenda en het handelen in het belang van de aandeelhouders en de maatschappij.

Daniëlle Schuur, RvC-lid bij Baker Tilly

Schuur beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de ICT-dienstverlening. Na haar studie aan de Universiteit van Tilburg werkte ze jarenlang voor IBM en KPN. “Ik was daar onder meer commercieel en operationeel directeur en heb verschillende omvangrijke vernieuwingen binnen deze bedrijven doorgevoerd”, vertelt ze.

Sinds 2015 is Schuur actief als zelfstandig executive interimmanager en strategisch adviseur. Ze staat bedrijven, ziekenhuizen en (semi-)overheden bij op het gebied van strategieontwikkeling, management en verandertrajecten. Ook geeft ze trainingen en coachingsessies aan leiders. 

“Ik weet als geen ander hoe je solide executive teams smeedt en hoe je samen tot nieuwe, werkbare en vooral gedragen strategieën komt”, zegt ze daarover. “Persoonlijke betrokkenheid, oog hebben voor de menselijke maat en kritisch durven zijn, staan in mijn aanpak en de programma’s die ik uitvoer centraal.”

RvC-voorzitter Hoekstra is verheugd met de komst van Schuur. “Ze brengt zeer relevante kennis en ervaring met zich mee. Ik zie zeer uit naar onze samenwerking.”

Naast haar rol bij Baker Tilly (omzet: circa € 100 miljoen) is Schuur lid van de raad van toezicht van het Diabetesfonds.