Ex-PwC-bestuurder Arno Pouw treedt toe tot RvC van Baker Tilly

24 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly heeft PwC veteraan Arno Pouw benoemd tot commissaris.

De raad van commissarissen van Baker Tilly houdt toezicht op de belangrijkste taken van het bestuur, waaronder de uitvoering van de strategische agenda en het handelen in het belang van de aandeelhouders en de maatschappij. Ook heeft de raad een adviserende bevoegdheid op belangrijke thema’s (denk aan kwaliteit) en is hij verantwoordelijk voor de invulling van de raad van bestuur.

Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra geeft sinds januari 2018 leiding aan de raad van commissarissen (ze werd destijds de eerste externe RvC-voorzitter van het advieskantoor), die verder bestaat uit René Leander en nu dus ook Arno Pouw. Laatstgenoemde is een bekende naam in de advieswereld, hij was hiervoor bijna 25 jaar partner bij PwC en 7 jaar lang lid van de raad van bestuur van PwC Nederland.

Arno Pouw, Commissaris, Baker Tilly

Bij het Big Four-kantoor werkte Pouw als accountant en consultant, en tussen 2004 en 2013 was hij verantwoordelijk voor de Advisory-praktijk in ons land. Na in 2013 zijn bestuursfunctie te hebben neergelegd keerde hij als partner terug naar PwC Consulting en werd vervolgens onderdeel van Strategy&, waar hij onder meer werkte aan strategische projecten voor vooral klanten in de financiële dienstverlening.

Sinds 2017 is Pouw partner bij Strategic Management Centre, een boutique bureau dat bedrijven en organisaties adviseert over fusiebegeleiding, strategie(realisatie), verbetering van bedrijfseffectiviteit en executive coaching.

“Arno heeft een zeer relevante staat van dienst en ik ben verheugd over zijn benoeming”, laat RvC-voorzitter Van Lonkhuijzen-Hoekstra weten.

Naast zijn functie bij Baker Tilly is Pouw ook commissaris bij Just Eat Takeaway en board advisor bij Satelligence, een snelgroeiend Nederlands bedrijf dat data levert waarmee overheden onder meer ontbossing, bodemdegradatie en bosbranden in de gaten kunnen houden, en organisaties hun agrarische productie kunnen monitoren.