PwC breidt Raad van Bestuur uit van 4 naar 6 leden

02 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC Nederland heeft haar Raad van Bestuur per 1 juli uitgebreid van 4 naar 6 bestuursleden. Peter van Mierlo (nieuwe topman) en Sytso Boonstra (Tax & HRS) behouden hun positie in het nieuwe bestuur. Arno Pouw en Robert Swaak treden af als bestuursleden. Nieuwe bestuurders zijn Frank Engelen (marktactiviteiten), Ad van Gils (CFO + Advisory), Jolanda Lamse-Minderhoud (COO + Human Capital) en Michael de Ridder (Assurance + kwaliteitsbeleid).
 
Het bestuur wordt geleid door topman Peter van Mierlo. Hij nam gisteren de rol van bestuursvoorzitter over van Robert Swaak, die op zijn beurt is benoemd tot Vice Chairman Global Clients & Markets van het internationale PwC netwerk.
 
Het bestuur van PwC Nederland bestaat uit:
 
PwC - Raad van Bestuur
 
Peter van Mierlo (50) maakt sinds 2009 deel uit van de Raad van Bestuur en was tevens directievoorzitter van PwC Accountants. Vanaf 1 juli is Peter voorzitter van de Raad van Bestuur en tevens lid van de management board van PwC Europe en lid van de Strategic Council van het internationale PwC netwerk.
 
Systo Boonstra (50) maakt sinds 2010 deel uit van de Raad van Bestuur. Hij blijft in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de Tax & HRS praktijk als voorzitter van PwC Belastingadviseurs.
 
Frank Engelen (42) is als Tax partner actief in de AEX-midkap praktijk. Daarnaast is hij hoogleraar internationaal fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Frank wordt verantwoordelijk voor alle marktactiviteiten van PwC.
 
Ad van Gils (46) ) is verantwoordelijk voor de Deals & Forensic groep van PwC en maakt sinds vorig jaar deel uit van de directie van PwC Advisory. Hiervan wordt hij nu voorzitter en daarnaast CFO van de Nederlandse organisatie.
 
Jolanda Lamse-Minderhoud (43) was de laatste drie jaar lid van de directie van PwC Accountants waarin zij verantwoordelijk was voor Human Capital, Learning & Development en markt-verantwoordelijkheid voor Publieke Sector. Jolanda wordt COO van PwC Nederland en daarnaast verantwoordelijk voor Human Capital.
 
Michael de Ridder (50) was ook lid van de directie van PwC Accountants waarin hij verantwoordelijk was voor de kwaliteit en het risicomanagement en de marktverantwoordelijkheid was voor het segment van de Organisaties van Openbaar Belang (OOB’S). Hij wordt voorzitter van PwC Accountants en in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van de Nederlandse organisatie.
 
Topman Van Mierlo is vanzelfsprekend positief over het team dat hij heeft samengesteld: “Het unieke van het nieuwe team is dat zij allen hun bestuursfunctie combineren met werkzaamheden voor uiteenlopende klanten. In de samenstelling van de nieuwe RvB hebben we daarmee onze kernwaarden Kwaliteit, Teamwerk en Leiderschap verankerd. Dat draagt bij aan een scherpe marktfocus”.