NewDawn neemt de RPA-portefeuille van BCE over

31 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-advieskantoor BCE heeft zijn activiteiten op het gebied van robotic process automation (RPA) verkocht aan NewDawn, een specialist in intelligente automatisering.

BCE’s beslissing om zijn RPA-portefeuille van de hand te doen komt voort uit de wens om zich volledig te kunnen richten op zijn kernactiviteit. “We focussen ons op onafhankelijk advies over complexe IT-vraagstukken”, zegt Klaas-Jan Molendijk, partner van BCE.

RPA is (en blijft) een gebied waarover BCE advies geeft, maar de vereiste vaardigheden om zelf softwarerobots te bouwen passen volgens de Molendijk beter bij een gespecialiseerd IT-bedrijf: “RPA is een volwaardig vakgebied, waarin je alleen kunt winnen als je beschikt over technologie-expertise en volledige focus.”

NewDawn neemt de RPA-portefeuille van BCE over

RPA stelt organisaties in staat processen en activiteiten te automatiseren. Slimme softwarerobots nemen (vaak routinematige, saaie en daardoor foutgevoelige) taken over van mensen, waardoor het werk efficiënter en effectiever wordt uitgevoerd. Robots kunnen immers 24/7 aan de slag, worden niet ziek en gaan ook niet op vakantie.

Tegelijkertijd biedt de technologie organisaties de kans om het potentieel van mensen beter te benutten. “De mensen die deze handelingen voorheen uitvoerden krijgen er leuker en uitdagender werk voor terug”, legt Marcel Funke uit, partner bij NewDawn.

Case uit de praktijk: NewDawn en Boer & Croon helpen zorgverzekeraar met RPA.

Voor NewDawn, dat deel uitmaakt van AB&C Groep, is robotic process automation een van de kerngebieden van de dienstverlening, naast andere intelligent automation-proposities zoals process mining, kunstmatige intelligentie en documentautomatisering. NewDawn maakt op RPA-vlak vooral gebruik van de platforms van Uipath, ABBYY, Microsoft en Robocorp.

“Voor ons betekent de aanwinst van deze RPA-portefeuille niet alleen groei van onze business, maar ook een belangrijke uitbreiding van ons team in een tijd waarin goede robotbouwers uitermate schaars zijn”, zegt Funke.

BCE en NewDawn verwachten elkaar na het afronden van de transactie zeker nog tegen te komen. “Als een klant van ons in de toekomst gebaat is bij RPA, dan is NewDawn natuurlijk één van onze preferred suppliers”, aldus Molendijk. “Ze hebben de juiste expertise en mensen in huis.”

Bij NewDawn werken nu 10 professionals. Bij het jubilerend BCE werken na de deal tegen de 30 consultants en projectmanagers.