AND Digital installeert managementteam in Club Rotterdam

27 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie maanden na het openen van zijn nieuwe vestiging in Rotterdam heeft AND Digital inmiddels ook het managementteam geïnstalleerd om de groei van de nieuwe ‘club’ te gaan leiden.

AND Digital, een van oorsprong Brits bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van software én teams, groeit hard in ons land. Sinds de lancering in de zomer van 2021 is het Amsterdamse kantoor gegroeid naar zo’n 65 medewerkers.

Afgelopen zomer breidde AND Digital uit naar Rotterdam, waar het bureau op termijn een team van 100 professionals wil neerzetten. Aan Ilze Cools, Christine Kingsley en Marieke Verroen de taak om deze ambitie waar te maken.

Ilze Cools, Christine Kingsley en Marieke Verroen - AND Digital

Eindverantwoordelijk voor het nieuwe kantoor in Rotterdam wordt Ilze Cools, die is benoemd tot ‘Club Executive’ (AND Digital noemt zijn eigen kantoren ‘clubs’, de eigen collega’s gaan door het leven als ‘ANDis’ en medewerkers zijn werkzaam binnen zogeheten ‘squads’).

Cools werkte hiervoor bij cyberbedrijf Nomios, waar ze meehielp bij het opzetten en uitbouwen van een nieuw team gericht op corporate accounts. Daarvoor werkte ze meer dan twintig jaar voor KPN, waar ze verschillende leidinggevende rollen vervulde.

Over haar overstap naar AND Digital zegt ze: “Het menselijke aspect wordt steeds belangrijker in onze digitale wereld. Toen ik hoorde over de missie van AND Digital en de people first-focus, voelde ik meteen een match.”

“Bij AND Digital staat het dichten van de digitale kenniskloof centraal”, geeft ze aan. “Niet alleen met betrekking tot de ontwikkeling van collega’s, maar ook bij opdrachtgevers is het de missie van het bedrijf om hen stap voor stap vooruit te helpen, met als uitgangspunt dat de klant aan het einde van de rit zelf over de digitale vaardigheden beschikt om te blijven vernieuwen.”

Ook voor Marieke Verroen vormde de uitstekende fit de doorslaggevende factor om zich bij AND Digital aan te sluiten. “De ambitie en visie van AND Digital komen naadloos overeen met de wijze waarop ik tegen het vak aankijk.”

Verroen brengt ruim twintig jaar ervaring in diverse managementfuncties in verschillende branches mee naar AND Digital. In 2018 maakte ze de overstap naar de IT-sector. “Bij Elvy heb ik met veel passie de afdeling Klant Succes Management neergezet en daarmee zowel het team, de klanten als de organisatie laten groeien.”

In de rol van Head of Client Delivery wordt Verroen bij AND Digital verantwoordelijk voor het klantmanagement. “Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten om AND Digital in Rotterdam club tot een succes te brengen.”

“Mijn focus zal liggen op het bouwen van teams die tot vernieuwende en verrassende oplossingen komen voor onze klanten. En dat kan alleen als iedereen binnen het team zichzelf kan zijn, wat AND Digital enorm aanmoedigt.”

Als People Lead is Christine Kingsley verantwoordelijk voor het werven, behouden en ontwikkelen van talent. Zij maakte de overstap vanuit Fagron en kwam per toeval AND Digital op het spoor. “Tijdens het sollicitatieproces kwam de mensgerichte aanpak van AND Digital meteen naar voren. Toen wist ik: dit is waar mensen op de eerste plaats staan, iets waarin ik altijd heb geloofd.”

Kingsley is ervan overtuigd dat een people first-benadering, waarbij aandacht is voor de wensen van de werknemers, een positief effect heeft op de bedrijfsresultaten. “Mijn prioriteit binnen Club Rotterdam zijn onze ANDis zelf. Dat iedereen tevreden is en het beste uit zichzelf kan halen. Want als medewerkers bevlogen zijn, heeft dat een positief effect op klanten.”