Christiaan Gort met ervaring rijker terug bij Berenschot

26 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een uitstap van twee jaar is Christiaan Gort terug bij Berenschot. In de rol van senior managing consultant geeft hij leiding aan projecten binnen het openbaar bestuur.

Christiaan Gort is al zijn hele loopbaan consultant. Na zijn studie bedrijfskunde in Rotterdam trad hij in dienst bij Berenschot, waar hij in veertien jaar tijd uitgroeide tot een strategisch sparringpartner en programmamanager voor opgaven in de publieke sector.

“Ik richt me primair op het realiseren van maatschappelijke opgaven en versterken van organisaties, samenwerkingsverbanden en ketens”, zegt Gort. “Ik heb uitgebreide ervaring bij uitvoeringsdiensten, gemeenten en de goededoelensector.”

Christiaan Gort, Senior Managing Consultant, Berenschot

Zo was hij van A tot Z betrokken bij de transitie van de FOM naar NWO (Stichting Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoek Instituten) en heeft hij de fusie tussen AgentschapNL en Dienst Regelingen in de RVO begeleid.

Ook begeleidde Gort meerdere veranderingen bij gemeenten. “Van de transformaties in het sociaal domein tot de omgevingswet en van datagedreven werken tot ambtelijke fusies. Onder andere in Leiden, Nijmegen, Tilburg, Amsterdam, Hoorn, Haarlemmermeer en Midden-Groningen.”

De afgelopen twee jaar werkte Gort vanuit Turner, een advies- en interimbureau met zo’n 60 professionals. Daar had hij de taak om de praktijk publieke sector op en uit te bouwen. “Ik kijk terug op een waardevolle en leerzame tijd bij Turner. Ik maak deze stap omdat ik beter tot mijn recht kom als bouwer in een groter team dan als pionier van een startend team.”

Bij Berenschot wordt Gort één van de markttrekkers van de openbaar bestuur-dienstverlening. “De kennis en ervaring van Christiaan sluiten goed aan bij waar wij mee bezig zijn”, aldus Roeland Stolk, managing director Openbaar Bestuur bij Berenschot.

“Met zijn ervaring kunnen we onze expertise beter in de markt zetten en onze opdrachtgevers nog effectiever bedienen in het daadwerkelijk realiseren van (verander)opgaven.”

Gort kijkt uit naar zijn tweede periode in het oude nest. “Een ervaring rijker, met meer kennis van de opgaven in het openbaar bestuur en meer inzicht in hoe veranderingen slagvaardig te realiseren, keer ik nu terug bij Berenschot. Dat voelt als een warm bad.”