WTW verkoopt premiepensioeninstelling aan Zwitserleven

19 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau en verzekeringsmakelaar WTW heeft zijn Nederlandse premiepensioeninstelling (of: pensioenuitvoeringsorganisatie) verkocht aan Zwitserleven.

Met de verkoop komt een einde aan een achtjarig avontuur van WTW in de Nederlandse markt voor pensioenuitvoering. Het advieskantoor stapte in 2014 in met de doelstelling om een nieuwe, onderscheidende propositie in de markt te zetten. Belangrijkste selling points: meer flexibiliteit voor deelnemers en een efficiënter model.

Daar is WTW redelijk in geslaagd, want momenteel beheert de premiepensioeninstelling (PPI) de pensioenregelingen van ongeveer 32.000 deelnemers uit het midden- en grootbedrijf, goed voor een totaal beheerd vermogen van ongeveer €1,1 miljard. Hoeveel WTW ontvangt voor de verkoop is niet bekendgemaakt.

WTW verkoopt premiepensioeninstelling aan Zwitserleven

Koper Zwitserleven (een dochterbedrijf van Athora) is een van de grootste spelers op de Nederlandse markt voor pensioenuitvoering. De pensioenuitvoeringsorganisatie van Zwitserleven heeft €1,6 miljard onder beheer voor 94.000 deelnemers. “Zwitserleven PPI is al een toonaangevende aanbieder op de Nederlandse markt”, aldus Jan de Pooter, CEO van Athora in ons land.

“WTW PPI is een van de hoogst gewaardeerde pensioenaanbieders in Nederland en geeft een extra impuls aan de groei en kracht van onze beschikbare premieregelingpropositie”, stelt De Pooter. “De gecombineerde schaal en capaciteit biedt de mogelijkheid tot meer innovatie en een betere dienstverlening aan cliënten en leden. Ook positioneert het ons beter voor het nieuwe pensioenakkoord.”

De afronding van de transactie zal naar verwachting begin 2023 plaatsvinden en is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder het verkrijgen van goedkeuring van toezichthouders. Tot die tijd blijven de twee pensioenuitvoerders als onafhankelijke organisaties actief in de markt.

Angel Hoover, Hoofd Benelux bij WTW, laat weten dat het bedrijf tevreden is met de verkoop. “We zijn blij dat Athora en Zwitserleven de nieuwe sponsor worden van onze premiepensioeninstelling. Met hun sterke aanwezigheid op de Nederlandse markt, naamsbekendheid en focus op klantenservice en ledenondersteuning zijn wij ervan overtuigd dat zij onze klanten, deelnemers en collega’s meer mogelijkheden zullen bieden.”

“Wij blijven ons als adviseur inzetten op de Nederlandse markt”, geeft ze aan. “We zullen blijven investeren in innovaties en nieuwe mogelijkheden om aan de veranderende behoeften van onze cliënten en de pensioenmarkt te voldoen.”