Angel Hoover leidt Willis Towers Watson in Nederland en Benelux

04 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Angel Hoover is de nieuwe Head of Benelux bij Willis Towers Watson. Ze wordt daarmee verantwoordelijk voor alle operaties van het bedrijf in Nederland, België en Luxemburg.

Hoover volgt Bibi de Vries op, een voormalige Nederlandse politica (deels VVD) die de rol drie jaar heeft mogen bekleden. Deze maand besloot ze haar carrière buiten de zakelijke dienstverlener voort te zetten. Wat ze precies gaat doen is op het moment van schrijven nog onbekend.

“De Benelux-landen hebben een solide groeipotentieel voor ons brede scala aan klantoplossingen, vooral voor grote en complexe multinationals. We zijn verheugd dat Angel onze strategie in deze markten zal leiden", geeft Anne Pullum, Head of Western Europe bij Willis Towers Watson en gevestigd in Spanje, aan in een reactie op de benoeming.

Angel Hoover, Head of Benelux, Willis Towers Watson

De Amerikaanse Hoover werkt al twaalf jaar voor Willis Towers Watson, en heeft gedurende deze periode uiteenlopende leidende rollen vervuld, zowel in de VS als voor de West-Europese regio. Voorafgaande aan haar nieuwe rol, was ze joint leader van Willis Towers Watsons Talent & Rewards-praktijk voor West-Europa, en eerder gaf ze leiding aan de Talent Management en Organisational Alignment-business van het kantoor.

Hoover is gevestigd in Amstelveen, Nederland, en wordt in navolging van haar benoeming per direct verantwoordelijk voor de complete regionale operaties van Willis Towers Watson, waaronder sales & marketing, business development, ‘clients delivery’ en interne operaties binnen het consulting-, implementatie- en solutions-portfolio van de organisatie.

“Door vijf jaar in Amstelveen gevestigd te zijn geweest, in haar rollen als Head of T&R voor Benelux en Head of Talent Advisory, Data & Software voor West-Europa, kan Angel bogen op een goed begrip van de Nederlandse en regionale markt”, aldus Pollum.

In lijn met Hoovers benoeming, heeft de voormalige, andere co-leader van de Talent & Rewards-praktijk – de Nederlander Joris Wonders – nu de gehele verantwoordelijkheid voor de unit gekregen. “Onze Talent & Rewards-activiteiten hebben de afgelopen jaren een sterk groeitraject doorgemaakt en we zijn verheugd dat Joris dit uitstekende werk als leidinggevende zal voortzetten voor heel Europa”, aldus Marco Boschetti, Head of Human Capital and Benefits voor de UK en West-Europa.

Het 45.000 professionals tellende Willis Towers Watson werd in 2015 opgericht, na een fusie tussen Towers Watson en Willis Group, in een deal waaruit een bedrijf ter waarde van $18 miljard voortkwam. Towers Watson bestond zelf nog relatief kort – in 2009 kwam de fusie tussen Towers Perrin en Watson Wyatt tot stand, een fusie ter waarde van $3,5 miljard.