Boer & Croon voegt drie starters toe aan Young Executives-praktijk

17 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft drie nieuwe young professionals verwelkomd binnen zijn Young Executives-praktijk: Maartje van Wijk, Thomas van Burk en Charlotte Smits.

De Young Executives-praktijk van Boer & Croon biedt een uitdagend management development-programma waarin jonge talenten worden klaargestoomd tot volwaardige leiders. Leiderschapsontwikkeling staat dan ook centraal in het programma. Denk aan social skills, hard skills en de vele andere bouwstenen van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Gedurende het programma werken de young professionals aan verschillende projecten, waarbinnen ze een hoge mate van autonomie en verantwoordelijkheid krijgen.

Maartje van Wijk, Thomas van Burk en Charlotte Smits

Binnen de nieuwste lichting van het programma zijn dit najaar weer drie jonge talenten ingestroomd. Als Young Executives zullen Maartje van Wijk, Thomas van Burk en Charlotte Smits de komende tijd uiteenlopende zorgorganisaties gaan helpen met diverse managementvraagstukken.

Alle drie staan nog aan het begin van hun loopbaan. Zo rondde Maartje eerder dit jaar een master in Healthcare Management af (Erasmus Universiteit Rotterdam), voltooide Thomas dit jaar zijn master in Management, Policy Analysis & Entrepreneurship in Health & Life Sciences (Vrije Universiteit Amsterdam) en rondde Charlotte, reeds twee jaar geleden, dezelfde master af als Thomas.

Maartje van Wijk zal zich in haar nieuwe rol inzetten voor zorginstellingen en bijdragen aan zowel projectmatige als strategische projecten. Daarbij haalt ze veel energie en plezier uit het “doelmatig uitdenken van een strategie en het verzamelen van de benodigde stakeholders om daadwerkelijk verandering binnen en/of buiten een organisatie te realiseren”, zo vertelt ze.

Vooral Maartjes “analytische vermogen en sterke communicatie” zullen in deze projecten goed van pas komen, laat Boer & Croon weten. “Met haar positieve energie en gevoel voor de cultuur van een organisatie weet ze mensen te verbinden. Daarnaast leert ze graag van anderen en helpt haar reflectief vermogen bij een constante persoonlijke groei.”

Thomas van Burk heeft, hoewel pas recent afgestudeerd, al waardevolle ervaring opgedaan binnen het zorgdomein. Zo kreeg hij tijdens een stage bij Merck Group de kans om mee te werken aan marktonderzoek voor de marktintroductie van een nieuw geneesmiddel tegen kanker. Om inzicht te krijgen in de mogelijke klinische en financiële gevolgen van het nieuwe geneesmiddel interviewde Thomas onder meer medisch specialisten, patiëntenbelangenverenigingen en vergoedingsdeskundigen.

“Hij heeft een avontuurlijke instelling en het onbekende motiveert hem”, zegt Boer & Croon over Thomas. “Een nieuwe uitdaging inspireert hem om hard te werken en om veel te leren in een korte tijd. De opgedane kennis kan Thomas vervolgens omzetten in actie. Dit doet hij door gebruik te maken van zijn analytische vermogen, creativiteit en sociale vaardigheden. Daarbij is zijn hoofddoel om een positieve impact te maken op het veranderende zorglandschap.”

Charlotte Smits startte in oktober binnen de Healthcare Solution-tak van Boer & Croon. Ze neemt waardevolle ervaring mee uit het zorgdomein, vanuit een eerdere accountmanagement- en business development-rol bij Siilo, de ontwikkelaar van Europa’s grootste messenger-app voor de zorgsector. In haar anderhalf jaar bij het bedrijf begeleidde Charlotte diverse zorgorganisaties op het gebied van digitaal transformatiemanagement.

“Charlotte is nuchter, probleemoplossend en werkt graag samen”, aldus Boer & Croon. “Ze streeft naar verbondenheid met haar omgeving, waarin zij het positieve centraal stelt. Ze zoekt naar de meest optimale oplossing waarin iedereen kan meekomen. Charlotte brengt structuur aan en past haar oplossingsgerichtheid toe om complexe problemen aan te pakken.”