Deloitte-veteraan Daan Witteveen sluit zich aan bij Surmount Ventures

03 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Amsterdamse participatiemaatschappij Surmount Ventures heeft voormalig Deloitte-senior partner Daan Witteveen benoemd tot managing partner.

Witteveen geldt met zijn 25 jaar bij Deloitte als een veteraan bij het Big Four-kantoor, waar hij doorgroeide tot een van de meest senior partners binnen de Nederlandse organisatie. Hij bekleedde verschillende leidinggevende rollen. Zo leidde hij de Technology, Media & Telecommunication-praktijk in Nederland en later de Technology-sectorpraktijk binnen de gehele EMEA-regio.

Inhoudelijk hield Witteveen zich bezig met fusies en overnames, corporate finance, private equity-waardecreatie, en meest recentelijk ook met corporate venturing, techinnovatie en disruptieve partnerships.

Daan Witteveen, Managing Partner, Surmount Ventures

Witteveen wordt nu een van de drie managing partners van Surmount Ventures, een private equity-firma die zich richt op drie segmenten: health, living en work. Surmount Ventures heeft momenteel zeven startups en scale-ups in zijn portfolio, waaronder Moving Intelligence (een bedrijf dat organisaties helpt met het opsporen van hun voertuigen) en AHV (een partij die boeren helpt met dierenwelzijn).

“We zijn verheugd Daan in ons team te hebben”, laat Roelof Bijlsma weten, een van de drie oprichters van Surmount Ventures. “Met zijn ervaring zullen we bouwen aan impactvolle leiders door middel van internationalisering, data en technologie en buy & build.”

Bijlsma is zelf ook een goede bekende in de consultancywereld. Hij was een van de oprichters en aandeelhouders van Conclusion. In 2016 verkocht hij zijn belang toen het bedrijf werd overgenomen door NPM Capital. Bijlsma kreeg in de periode daarna de leiding over branchegenoot Future Groep, dat een jaar later werd verkocht aan Argos.

Eind 2018 bundelde hij zijn krachten met René Schelvis (die volgens Quote een flink vermogen heeft opgebouwd via handelshuis IMC) om samen Surmount Ventures op te richten. Inmiddels is Schelvis minder actief in de dagelijkse operatie (venture partner).

Ivo Geijsen is de derde huidige managing partner – hij kwam medio 2020 aan boord en deed eerder ervaring op bij IMC.