Bijzonder hoogleraar Annet de Lange verbindt zich aan Berenschot

30 september 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Berenschot heeft het team Arbeidsmarkt versterkt met een gevestigde naam in het segment: Annet de Lange, die als bijzonder hoogleraar verbonden is aan de Open Universiteit.

De Lange heeft ruim twintig jaar ervaring in het aansturen en begeleiden van complexe onderzoeks- en adviesopdrachten in relatie tot duurzame inzetbaarheid, (inclusief) werkgeverschap en arbeidsmarktvraagstukken zoals samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

De afgelopen negen jaar was De Lange actief als lector Human Resource Management aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ze is werkzaam als bijzonder hoogleraar aan de Open Universiteit en is als visiting professor verbonden aan verschillende buitenlandse universiteiten.

Annet de Lange, Bijzonder Hoogleraar en Senior Managing Consultant, Berenschot

Ook vervult ze diverse bestuurlijke functies. Zo is De Lange sinds 2011 voorzitter van het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid en heeft ze verschillende rollen bekleed in raden van advies en toezicht. Ze fungeert als inhoudelijk sparringpartner op seniormanagementniveau op thema’s als de toekomst van werk en duurzame inzetbaarheid.

Ook heeft De Lange ervaring opgedaan met thema’s als human capital management, modern werkgeverschap en arbeidsmarktinnovatie.

Sanne van den Bosch, managing director bij Berenschot, is verheugd met de komst van De Lange. “Wij krijgen met Annet een zeer ervaren en deskundige collega erbij, die klanten een uniek perspectief op HR- en arbeidsmarktvraagstukken kan geven. Met haar veelzijdige achtergrond in zowel de wetenschap als de nationale en internationale praktijk kan zij helpen ‘wicked problems’ te voorzien van innovatieve oplossingen.”

De Lange laat weten dat ze bewust voor Berenschot heeft gekozen. Het bureau heeft een naam opgebouwd als een van de leidende adviseurs en onderzoekers (denk aan het jaarlijkse HR-Trendonderzoek) als het gaat om de arbeidsmarkt. “Bovendien benadert Berenschot verandervraagstukken vanuit systemisch perspectief, dat sluit aan bij mijn visie.”