Conclusion Consulting helpt stichting 3X3 Unites met opschalen

07 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Conclusion Consulting heeft een partnership gesloten met 3X3 Unites, een stichting die minderheden helpt hun volledige potentieel te benutten binnen de samenleving.

Het in Amsterdam gevestigde 3X3 Unites zet zich in voor verschillende maatschappelijke thema’s. Denk aan het uit de jeugdcriminaliteit houden van jongeren, het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren of het zorgen dat jongeren voldoende beweging krijgen (vooral bekend zijn de 3x3 basketbal events) of er een gezonde leefstijl op nahouden.

De stichting ondersteunt jongeren onder meer door middel van hulpverlening, coaching en begeleiding. Daarnaast biedt 3x3 Unites financiële hulp aan zo’n 100 jongeren die jaarlijks via de stichting een (bij)baan krijgen. Ook zorgt 3X3 Unites voor een community die jongeren helpt om hun ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Martijn Baak, Rutger van IJzendoorn, Mark Schuurman, Birgit Taal-Soethof

Sinds de oprichting in 2016 (door Mark Schuurman en Jesper Jobse) is 3X3 Unites flink gegroeid. En de ambities zijn er om de komende jaren nog meer impact te maken. Zo’n anderhalf jaar geleden is daarom een samenwerking met Conclusion Consulting opgestart. “Ze helpen ons met het opschalen van de groei en de organisatie”, aldus Schuurman.

Een van de gebieden waar Conclusion Consulting ondersteuning heeft geleverd is strategieontwikkeling. “Ze hebben geholpen met het scherp krijgen van onze strategie richting de toekomst”, aldus Schuurman. Ook ondersteunde het adviesbureau bij enkele vraagstukken op organisatie- en governance-vlak.

Partnership

De samenwerking wordt nu via een officieel partnership geformaliseerd. “Dit is een bekroning van onze werkrelatie. Wat ik heel bijzonder vind aan onze samenwerking met Conclusion Consulting is het wederzijds vertrouwen en respect”, aldus Schuurman.

Als onderdeel van het partnership zal Conclusion Consulting zich de komende tijd richten op activiteiten gerelateerd aan de strategie-executie. “Denk aan hoe we op financieel vlak een duurzame organisatie kunnen worden, hoe we uitbreiding naar het buitenland moeten aanpakken en ervoor zorgen dat we de groei die we doormaken ook intern aankunnen”, licht Schuurman toe.

“Wij kunnen met deze samenwerking onze consultancy-activiteiten inzetten om schaalbaar kansen voor jongeren te co-creëren”, zegt Martijn Baak, directeur van Conclusion Consulting. “Hiermee kunnen wij – en onze adviseurs – bijdragen aan het maken van maatschappelijke impact.”

Op termijn kan de samenwerking zelfs uitmonden in een uitbreiding van het dienstenaanbod van Conclusion Consulting. “We zijn aan het onderzoeken of we met onze gezamenlijke kennis en kunde een samen een nieuwe consultingpropositie kunnen opzetten”, sluit Baak af.