ACE Company verwelkomt juniors Louise van Koppen en Lize Peters

30 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ACE Company heeft twee nieuwe juniors aan boord. De één is als trainee in dienst getreden (Louise van Koppen), de ander gaat als werkstudent aan de slag (Lize Peters).

Zowel Louise van Koppen als Lize Peters maakt inmiddels deel uit van 24-koppige team van ACE Company, een specialist in regulatory change binnen de financiële sector. Sinds de oprichting heeft het Amsterdamse bureau zijn dienstverlening ook verbreed naar aanverwante gebieden binnen dit werkveld.

Kersverse trainee Louise van Koppen studeert momenteel nog Environmental Policy aan Wageningen University & Research en loopt in het kader van haar opleiding mee binnen ACE Company. Werkstudent Lize Peters volgt een master Financial Management aan de VU Amsterdam, waar ze zich eerder al richtte op risicomanagement en bedrijfskunde. Louise van Koppen en Lize Peters - ACE Company

De twee young professionals hebben elk zo hun eigen drijfveren om hun loopbaan te starten binnen de financiële consultancy en in het bijzonder bij ACE Company. Louise: “Mijn droom is om een positieve impact te hebben, met name met betrekking tot de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). De financiële sector heeft een buitengewoon potentieel om zich in te zetten ten goede van deze SDG’s.”

“Door me te focussen op sustainable finance streef ik ernaar de financiële services, aan de hand van regulatory change, iets duurzamer te maken en op die manier een positieve impact achter te laten”, legt Louise uit. “ACE Company biedt me die mogelijkheid door te werken in een toegankelijk team gevuld met intelligente, gepassioneerde mensen waar ik veel van kan leren.”

“Bij ACE Company heb het gevoel dat ik daadwerkelijk impact kan maken en kan bijdragen aan de projecten.”

Voor Lize ontstond haar interesse in het financial services-segment al tijdens haar bacheloropleiding Bedrijfskunde. “Hier heb ik mij dan ook in gespecialiseerd, door het volgen van een minor in deze richting. Doordat ik meerdere events heb bijgewoond bij verschillende bedrijven in de financiële sector, kwam ik erachter dat ik graag bij een consultancykantoor wilde gaan werken.”

“De diversiteit aan werk is een stuk groter en dat trekt mij erg aan”, legt Lize uit. “Daarnaast wilde ik bij een wat kleiner bedrijf gaan werken, zoals ACE Company. Hier krijg ik namelijk veel vrijheid en er wordt ook vaak om input gevraagd. Daardoor heb ik het gevoel dat ik daadwerkelijk impact kan maken en kan bijdragen aan de projecten.”

“Ik krijg hier de kans om te leren hoe financiële instellingen omgaan met regulatory change, welke problemen ze tegenkomen en hoe ACE Company ze hierin begeleidt.”

Lize zal binnen ACE Company als werkstudent aan de slag gaan, een rol waarin ze ondersteunend werk zal verrichten bij verschillende projecten. De kennis die ze momenteel opdoet in haar financial management-opleiding zal ze in haar nieuwe rol kunnen inzetten. “Het is erg fijn dat ik deze kennis hier kan gebruiken en dat dat ook gewaardeerd wordt.”

Haar kersverse collega Louise werkt als trainee binnen ACE Company. In die hoedanigheid krijgt ze “de kans om te leren hoe financiële instellingen omgaan met regulatory change, welke problemen ze tegenkomen en hoe ACE Company ze hierin begeleidt.”

Vanuit haar rol zal Louise zich richten op sustainable finance en daarmee op de wet- en regelgeving met betrekking tot duurzaamheid. “Daarnaast ga ik bijdragen aan de vormgeving van het affinity team dat zich inzet om duurzaamheid binnen ACE Company en de procedures binnen ACE zo duurzaam mogelijk te maken.”