PwC benoemt Wendy van Tol tot leider van ESG Advisory-team

13 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft Wendy van Tol benoemd tot leider van het ESG Advisory-team in Nederland en het ESG Consulting-platform voor de EMEA-regio.

Wendy van Tol is sinds 2000 werkzaam bij PwC, en sinds 2006 in de rol van partner. Meest recentelijk gaf ze leiding aan Consulting-praktijk en was ze lid van de Advisory Board bij PwC Nederland en PwC Europa.

“Als socioloog heb ik vanuit PwC altijd veel klanten geholpen op het gebied van purpose en waardentransities. Ik focus me altijd op de positieve impact die organisaties kunnen maken, naast de economische waarde die je als bedrijf natuurlijk creëert met de talenten en mogelijkheden die je in huis hebt”, aldus Van Tol.

Wendy van Tol, Leider van ESG Advisory, PwC

De afgelopen zes jaar werkte Van Tol vanuit haar rol in het Advisory-bestuur veel op het vlak van ESG, maar dan vooral voor PwC zelf. Nu vindt ze het tijd om weer vol richting de markt te gaan. “Alles dat we intern hebben gedaan verdient nu een weg naar buiten en ik wil onze klanten helpen om de nodige duurzame transitie vooruit te helpen.”

De ESG-praktijk van PwC adviseert en ondersteunt opdrachtgevers op het gebied van duurzaamheid (denk aan klimaatverandering of het herstel van biodiversiteit), sociale uitdagingen als diversiteit en gelijkheid, en goed bestuur. De praktijk groeit hard in binnen- en buitenland en behoort tot een van de voornaamste investeringsgebieden van ‘The New Equation’-strategie van PwC.

Van Tol: “Ik houd van de dynamiek in de markt, de inhoud en het werken voor klanten. ESG is voor mij een belangrijke drijfveer en een vliegwiel voor systemische verandering. Daarnaast is ESG een mooie kapstok om de agenda van bredere waardecreatie invulling te geven.”

Voor Van Tol begint dat bij het duidelijk maken dat ESG meer is dan reporting en compliance. Ze ziet ESG als een kans om op een andere manier waarde te creëren en dat lukt alleen als we collectieve denkwijzen durven uit te dagen en bestaande systemen durven te veranderen.

“Deze duurzame transformatie vergt een breder draagvlak dan alleen de sustainability officer en de reportingspecialist. Het is een transformatie van de gehele organisatie waarbij ESG in het hart van de strategie, de bedrijfsvoering, de (klant)processen en het gedrag van medewerkers verankerd moet worden.”

Naast de benoeming van Van Tol zijn binnen Advisory na de komst van Leonie Schreve in januari 2022 ook Willem-Jan Dubois en Sophie de Vries benoemd tot partner binnen het ESG Advisory-team.