PwC en Metabolic gaan samenwerken op het gebied van ESG

07 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft een samenwerking gesloten met het Amsterdamse Metabolic, een adviesbureau en ecosysteem dat zich volledig toelegt op een duurzamere wereld.

De twee partijen bundelen de krachten op het gebied van environmental, social en governance (ESG). Het tien jaar oude Metabolic werkt op verschillende vlakken aan ESG, waaronder door middel van consultancy, onderzoeken, software, het bouwen en opschalen van impact ventures en partnerships.

PwC is binnen de zakelijke dienstverlening een van de koplopers als het gaat om ESG-dienstverlening. Het Big Four-kantoor beschikt over een breed aanbod van diensten, waaronder consultancy (ESG-strategie en -transformatie), deals (ESG-overnames), accountancy (belasting en regelgeving) en audit (ESG-rapportages).

Seadna Quigley, Emmy Scholten, Mhairi Letcher, Eva Gladek,  Viviana Voorwald, Alexander Spek, Maarten van de Pol, Veronique Roos-Emonds

“Samen met PwC kunnen we beleidsmakers begeleiden en met concrete projecten ambitieuze ideeën tot leven brengen”, aldus Eva Gladek, oprichter en CEO van Metabolic.

PwC wordt een van de grootste corporate partners van Metabolic, dat werkt met een relatief klein kernteam en daarnaast gebruikmaakt van een rijk ecosysteem van partners. Andere partners uit de zakelijke advisering zijn onder meer Copper8 (een boutique duurzaamheidsadviseur), Spring Associates (een klein strategiekantoor) en Witteveen+Bos (een groot ingenieursbureau).

Over de keuze voor PwC zegt Gladek: “Metabolic is op zoek naar samenwerkingen met de meest intrinsiek gemotiveerde en vooroplopende organisaties. PwC heeft recent zelf een interne transformatie doorgaan met The New Equation, waarbij de ESG-focus nauw aansluit bij onze missie.”

Viviana Voorwald, ESG Lead bij PwC, is verheugd met de samenwerking. “Om succesvol te blijven in een duurzame toekomst is het belangrijk dat organisaties ESG verankeren in de strategie en activiteiten. De economie moet een transitie doormaken om fundamenteel duurzaam te worden. PwC en Metabolic zijn hierin een goede match om daarbij te adviseren.”

Volgens Voorwald zijn de twee bureaus al volop bezig met de eerste samenwerkingsverbanden, waaronder op het gebied van biodiversiteit, duurzame waardeketens en klimaatverandering.