PwC versterkt Deals praktijk met ESG-expert Leonie Schreve

26 januari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na 18 jaar ING maakt Leonie Schreve de overstap naar PwC, waar ze als partner en dealmaker aan de slag gaat.

Schreve wordt bij de accountants- en adviesorganisatie partner binnen de Deals-praktijk, waar ze zich zal bezighouden met fusies, overnames, waarderingen, due diligence en strategisch werk.

Ze richt zich vooral op het ESG-domein (environment, social & governance), een gebied waarin ze gedurende haar werkzame leven als bankier veel ervaring heeft opgedaan. Eerder werkte Schreve een aantal jaar als consultant bij Royal HaskoningDHV, ook daar deed ze ervaring op met duurzaamheid.

Leonie Schreve, Partner, PwC

Bij ING bekleedde Schreve de rol van Global Head Sustainable Finance. Ze gaf in deze rol leiding aan de vergroening van ING’s portefeuille en investeringen. Ook was ze eindverantwoordelijk voor de groei van verschillende startups binnen het domein die ING onder zijn hoede heeft.

“Voortbouwend op mijn ruim twintig jaar aan ervaring in het ESG-domein en in het van de grond af aan opbouwen van nieuwe bedrijven bij ING, biedt deze kans bij PwC mij de mogelijkheid om mijn reis te vervolgen en mijn loopbaan naar het volgende niveau te tillen”, schrijft Schreve op LinkedIn over haar overstap. “Ik wil PwC hartelijk danken dat zij mij deze kans hebben gegeven. Ik kijk ernaar uit om ESG centraal te stellen bij het creëren van waarde.”

Gert Jan van der Marel, leider van de Deals-praktijk van PwC, reageert verheugd op de komst van Schreve: “Leonie heeft uitgebreide ervaring in het pionieren op ESG-vlak. Zij heeft op dit gebied diverse nieuwe teams en business lines opgebouwd en laten uitgroeien tot volwassen markten. Ik ben trots dat zij ons team komt versterken om onze klanten te helpen hun ESG-impact vergroten en hiermee waarde te creëren.”

Volgens internationaal onderzoek van PwC behoort ESG momenteel tot een van de belangrijkste strategische prioriteiten van CEO’s wereldwijd.