Arcadis koopt Duits ingenieurs- en adviesbureau Giftge Consult

13 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arcadis heeft Giftge Consult overgenomen, een ingenieurs- en adviesbureau uit Duitsland.

Door de deal maken ongeveer 60 consultants en staf de overstap naar Arcadis, dat daarmee zijn Duitse team versterkt. Duitsland vormt een belangrijke groeimarkt voor het internationale ingenieurs- en adviesbureau, dat zijn hoofdkantoor heeft in Amsterdam.

Giftge Consult is al ruim veertig jaar actief en heeft sinds de oprichting meer dan 4.500 projecten afgerond. De focus ligt daarbij op klanten in de transport-, infrastructuur- en energie- en nutssegmenten.

Arcadis koopt Duits ingenieurs- en adviesbureau Giftge Consult

Arcadis verwacht ook vanuit zijn Europese netwerk te kunnen profiteren van de expertise van Giftge Consult, waarmee Arcadis zijn positie versterkt in de “aantrekkelijke en snelgroeiende energietransitiesector”, zo laat wereldwijde CEO Peter Oosterveer weten.

“Het aanbod van schone, groene en betrouwbare energiebronnen vormt in heel Europa de meest prangende kwestie. Dit is van cruciaal belang voor onze klanten en gemeenschappen, evenals voor het aanpakken van de klimaatcrisis. We zijn verheugd het team van Giftge Consult binnen de Arcadis-familie te verwelkomen en zien grote kansen om onze energietransitie-oplossingen voor klanten te optimaliseren en laten groeien, niet alleen in Duitsland maar wereldwijd.”

Manuel Biebermann, een managing director bij Giftge Consult, voegt toe: “We brengen expertise mee die Arcadis internationaal kan uitrollen en aanbieden binnen zijn wereldwijde klantenbestand. Te denken valt aan expertise op het gebied van pijpleidingtechniek, hoogspanning-directstroom en waterstoftransmissie, milieuvergunningen en digitale landmetingsdiensten.

Voor Giftge Consulting betekent de krachtenbundeling met de grote zakelijke dienstverlener (29.000 professionals in 70 landen) dat het bedrijf nu nog beter zijn “huidige klantenbestand kan bedienen”. Ook waarborgt Giftge Consult zijn “toekomstbestendigheid” onder de vleugels van Arcadis, volgens Biebermann een “sterke, innovatieve en vooruitstrevende wereldwijde organisatie”.