René Koetsveld benoemd tot operationeel directeur bij innergo

14 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Boutiqueadviesbureau innergo heeft een nieuwe operationeel directeur: René Koetsveld.

Koetsveld maakt de overstap naar innergo vanuit House of Performance, waar hij een kleine twee jaar werkte als organisatieadviseur. Daarvoor was hij zo’n tien jaar leidinggevende en projectmanager bij Guidion (een technische dienstverlener voor de telecomsector) en was hij actief als Strenghtsfinder-coach.

“Na verschillende kennismakingen en gesprekken was ik eigenlijk al meteen verliefd op innergo”, zegt Koetsveld over zijn keuze voor het bureau. “Ik kijk ernaar uit om innergo te helpen met het uitbouwen van de dienstverlening.”

René Koetsveld, Operationeel Directeur, Innergo

Gedurende zijn carrière heeft “het begeleiden van mensen in verandering” Koetsveld “altijd gefascineerd”, vertelt hij. “Bij House of Performance kon ik dit toepassen op een grotere schaal: meerdere teams en organisaties tegelijk. Prachtige opdrachten heb ik mogen doen, maar toch miste ik iets.”

“Bij Guidion zat ik zelf aan het roer, kon ik besturen, inrichten en bouwen”, gaat hij verder. “Die vrijheid had ik bij House of Performance ook als bordeigenaar voor duurzaamheid, maar niet over de gehele operatie. Ik miste het bouwen aan een groter eigen team, het toepassen van m’n creativiteit en het continu verbeteren van de interne operatie.”

Bij innergo “komen deze twee ambities samen”, legt Koetsveld uit. “Innergo heeft de missie om het vermogen te vatten van iedere organisatie, zodat die organisaties regisseur worden van hun eigen ontwikkeling.”

Daarbij zet het bureau in op “samenkracht”, vertelt hij: “Het optimale samenspel tussen gedrag en systeem – de organisatieontwikkelaars begeleiden implementatietrajecten in de publieke sector om zo van plannen werkelijkheid te maken.”

In zijn nieuwe rol van operationeel directeur richt Koetsveld zich ook veel op de interne organisatie. “Ik vat het vermogen van innergo zelf. Hoe gaaf! Ik kijk er enorm naar uit om te starten en het beste van twee werelden te combineren: de tent besturen en organisaties begeleiden.”

Innergo werd in 2008 opgericht om organisaties te helpen met het vernieuwen en verbeteren van hun dienstverlening. “Innergo is een samentrekking van innovo et emergo: ik innoveer en kom boven”, legt Martijn van der Weijden, partner en medeoprichter van innergo, de naam uit.

Het bureau bestaat uit een klein team van organisatieontwikkelaars die vooral actief zijn in de woningcorporatiesector en andere (semi-)publieke sectoren.