BCG brengt Gamma, Platinion en Ventures samen onder BCG X

09 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boston Consulting Group heeft drie van zijn technologie-gerichte divisies samengebracht in een nieuwe unit. BCG Digital Ventures, BCG Gamma en BCG Platinion zullen voortaan verdergaan onder de vleugels van BCG X.

Het nieuwe BCG X bestaat uit een team van ongeveer 2.500 technologen, designers en digitale consultants – dat komt neer op ongeveer een derde van Boston Consulting Group’s bredere, 7.000-koppige pool van tech- en digitaal talent.

Wereldwijd telt het team van Boston Consulting Group (BCG) ongeveer 25.000 professionals, verspreid over 90+ kantoren in 50+ landen, waarvan het merendeel werkzaam is als strategy en management consultant. Het team van BCG genereerde vorig jaar een omzet van $11 miljard.

BCG brengt Gamma, Platinion en Ventures samen onder BCG X

“Onze digitale business is de afgelopen vijf jaar spectaculair gegroeid: bijna de helft van onze activiteiten komt voort uit digitaal klantenwerk”, geeft Sylvain Duranton aan, het wereldwijde hoofd van BCG X.

“Naarmate de markt zich blijft ontwikkelen en de vraag naar ondersteuning versnelt, zal het optuigen van deze nieuwe businessunit BCG’s vermogen om te werken aan de grootste en meest complexe digitale transformatieprojecten versterken. Onder de vleugels van BCG X zullen we de samenwerking tussen diverse disciplines verder verbeteren, om klanten op een nog meer geïntegreerde en naadloze manier van dienst te kunnen zijn.”

BCG Digital Ventures richt zich op corporate innovatie en digital business building. De unit helpt klanten bij het uitdenken van nieuwe business, evenals het lanceren en opschalen daarvan. De eenheid werd opgericht in 2014 en telt wereldwijd zestien innovatiecentra.

BCG Gamma is de artificial intelligence- en machine learning-divisie. Sinds de oprichting in 2015 heeft BCG Gamma het team weten uit te bouwen naar circa 700 data scientists, software en data engineers, en product experts.

BCG Platinion werd in 2000 opgericht om IT-architectuurexpertise toe te voegen aan BCG’s capaciteiten. De unit, die onlangs ook werd gelanceerd in het Midden-Oosten, helpt klanten met het ontwerpen, bouwen en implementeren van IT-platforms en –architectuur.

Volgens Duranton is BCG X uitstekend gepositioneerd om “dé thuishaven” te zijn voor ’s werelds beste technologietalenten, die “willen samenwerken met de leiders van ’s werelds grootste en meest complexe organisaties om hun volledige digitale potentieel te ontsluiten”, besluit de topman.

Voor de komende drie jaar stelt BCG zich ten doel om het personeelsbestand van BCG X te verdubbelen naar 5.000.