BCG lanceert Digital Ventures- en Platinion-praktijken in Midden-Oosten

18 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Advieskantoor Boston Consulting Group is met twee van zijn praktijken – BCG Digital Ventures en BCG Platinion – gestart in het Midden-Oosten.

De afgelopen jaren diversifieerde Boston Consulting Group (BCG) zijn traditionele strategieconsulting-dienstverlening naar andere segmenten binnen het adviesdomein. Zo opereert BCG al jaren met diverse specialistische labels.

Inmiddels bestaat de groep uit de labels Boston Consulting Group (strategie), BrightHouse (purpose), BCG Inverto (supply chain en inkoop), BCG Platinion (technologietransformatie), BCG Gamma (kunstmatige intelligentie) en BCG Digital Ventures (corporate innovatie en ‘business building’). Gezamenlijk genereren deze onderdelen een jaaromzet van $11 miljard.

BCG lanceert Digital Ventures en Platinion praktijken in Midden-Oosten

BCG Digital Ventures

BCG Digital Ventures werd in 2014 gelanceerd, nadat BCG een team van Booz & Company in de Verenigde Staten overnam. Sinds de start heeft BCG Digital Ventures tal van corporates ondersteund bij het starten van bijna 200 bedrijven. Enkele vooraanstaande opdrachtgevers van de praktijk zijn Volkswagen, MISC Berhad, HCF en Shell.

Juergen Eckel, hoofd van BCG Digital Ventures voor Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Afrika, legt uit waarom BCG de praktijk nu ook naar het Midden-Oosten heeft gebracht: “Nu het Midden-Oosten een nieuw digitaal tijdperk inluidt, gesteund door een jonge bevolking en met een gedurfde visie om lokale economieën te transformeren, zien wij een mooie kans om deze golf van innovatie te ontsluiten.”

BCG Platinion

BCG Platinion werd in 2000 opgericht als de digitale en technologiepraktijk van BCG. Het team helpt opdrachtgevers (veelal grote organisaties) met het ontwerpen, bouwen en implementeren van digitale producten, platforms en oplossingen. Ook op dit gebied ziet BCG veel mogelijkheden in het Midden-Oosten.

“Naar de kerncompetenties van BCG Platinion – zoals enterprise architectuur, mensgericht ontwerp, cybersecurity en agility – is in de Golfregio veel vraag”, stelt Santeri Kirvelä, BCG Platinions Regional Leader voor onder meer het Midden-Oosten. “We zien een grote vraag naar digitale expertise, vooral in het financial services-segment, de energiesector, de technologie-, media- en telecommunicatiesector en in de publieke sector.”

Dochters blijven groeien

Ook andere dochterpraktijken van BCG werken aan (internationale) uitbreiding of hebben dit de afgelopen periode gedaan. Zo is BCG Gamma in twee jaar gegroeid van 900 naar 1.500 data scientists. En waar BCG Inverto momenteel vooral actief is binnen Europa (circa 10 kantoren), kijkt het volop naar mogelijkheden buiten ons continent.