SPOTONVISION helpt Cyclomedia met naamsbekendheid-campagne

21 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Technologiebedrijf Cyclomedia heeft de ambitie om zijn naamsbekendheid in internationale markten te vergroten. Samen met SPOTONVISION wordt gewerkt aan een marketingcampagne.

Cyclomedia legt gegevens uit de buitenruimte vast en zet deze om in waardevolle inzichten voor zijn klanten. De gegevens worden opgehaald via nauwkeurige visualisaties op straatniveau en vervolgens verrijkt met informatie uit AI-gestuurde analyses.

Tot de klantenkring van het in Zaltbommel gevestigde bedrijf behoren partijen als gemeenten, bouw- vastgoed- en agribedrijven en organisaties met een publieke infrastructuur.

SPOTONVISION helpt Cyclomedia met naamsbekendheid-campagne

Cyclomedia heeft een aanzienlijke trackrecord opgebouwd in het buitenland, maar wil de komende jaren verder groeien in Europa, waarbij de nadruk ligt op Spanje, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Om in deze markten de naamsbekendheid te vergroten is zo’n twee jaar geleden SPOTONVISION aan boord gehaald.

De marketingadviseurs begonnen in de opdracht met het ontwikkelen van een strategisch marketingplan. Daarin staan wat de belangrijkste doelen zijn per markt, en wat hiermee bereikt dient te worden. Vervolgens zijn de voornaamste buyer persona’s ontwikkeld, die Cyclomedia in staat stellen om de belangrijkste koopgroepen binnen zijn doelaccounts te identificeren.

Op basis van de verkregen inzichten heeft het gezamenlijke team van SPOTONVISION en Cyclomedia een account-based marketinggaanpak uitgerold binnen de vier regio’s. Deze behelst kennisleiderschap en ‘buyer enabler’-content voor de geselecteerde target accounts, die via meerdere kanalen zijn uitgerold. Om te zorgen voor een maximale fit is de content volledig gelokaliseerd en vertaald naar de taal en cultuur van elk land.

Omdat de gehanteerde aanpak leunt op de support van sales, zorgde het projectteam ook voor continue afstemming en samenwerking tussen de sales- en marketingfuncties.

Nu de samenwerking zo’n twee jaar onderweg is, begint Cyclomedia in de executiefase de vruchten te plukken van de investering. “We beginnen de eerste account-based marketing-resultaten te zien, daar ben ik erg enthousiast over”, aldus Duncan Guthrie, Vice President Europe bij Cyclomedia.

Voor meer informatie over de klantcase bekijk onderstaande video: