Anderson MacGyver verwelkomt voormalig PostNL-CIO Marcel Krom

08 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Marcel Krom, voormalig CIO van PostNL, zet zijn carrière voort als zelfstandig adviseur. Vanuit deze hoedanigheid heeft hij zich verbonden aan Anderson MacGyver, een oude bekende van de kersverse consultant.

De ene nieuwe consultant is de andere niet – bij zijn debuut als zelfstandig consultant kan Marcel Krom direct worden gezien als zwaargewicht binnen de adviesbranche. Met meer dan drie decennia ervaring beschikt hij over een imponerend cv, waar PostNL als een rode draad doorheen loopt.

Hij startte in 1993 bij de postbezorger (toen nog PTT Post), keerde in 2003 na een uitstapje terug (bij dochterbedrijf Cendris) en begon in 2012 weer bij PostNL zelf. In de rol van CIO maakte hij daar de afgelopen tien jaar naam als het brein achter de enorme digitaliseringsslag die het bedrijf heeft doorgemaakt.

Marcel Krom, Anderson MacGyver

In 2013 was PostNL één van de eerste grote Nederlandse bedrijven die inzette op een full cloudstrategie. Vanuit zijn credo dat PostNL “alles wat beweegt” moet volgen, stond Krom aan de basis van de versnelde digitale strategie die PostNL in staat stelde de razendsnelle ontwikkeling van de logistiekbranche bij te benen.

Het is gedurende deze langdurige digitaliseringsoperatie dat Krom intensief samenwerkte met Anderson MacGyver. Het adviesbureau voor digitale transformatie was gedurende elke van de drie fasen van het traject “in meer of mindere mate betrokken”, vertelde Krom eerder.

Dat de samenwerking succesvol was, bleek onder meer uit de meerdere nominaties voor de Computable Award die Krom in de wacht sleepte in de categorie CxO van het Jaar. En dat zowel Krom als Anderson MacGyver de samenwerking ook als prettig heeft ervaren, blijkt nu Krom zich enkele maanden na de aankondiging van zijn vertrek bij PostNL als zelfstandig adviseur heeft verbonden aan het bureau.

“Anderson MacGyver kenmerkt zich door een praktische benadering van complexe problemen”, laat hij weten. “In transformaties is het eenvoudig en uitlegbaar maken van dingen een hele uitdaging. Dit is de essentie van wat de mensen bij Anderson MacGyver doen.”

Hij verheugt zich erop nieuwe uitdagingen aan te gaan met het team. “Een bedrijf is slechts zo goed als de mensen die er werken – en werken met Anderson MacGyver-medewerkers, dat voelt voor mij zeer professioneel en vooral heel menselijk. Die combinatie gaf voor mij de doorslag.”

Oprichters Rik Bijmholt en Gerard Wijers verwelkomen Krom met open armen. “Het is mooi om een ervaren CIO in ons gepassioneerde team te hebben”, laat Bijmholt weten.

Wijers voegt toe: “Sinds de start van Anderson MacGyver hebben Marcel en ik intensief samengewerkt aan de digitale agenda van PostNL. Marcel stond altijd open om onze concepten te gebruiken en toe te passen. Ik ben erg blij dat Marcel besloten heeft zich bij ons aan te sluiten en dat zijn ervaring nu ook beschikbaar is voor ons team en onze klanten.”