Projective koopt financial services specialist ProDone

18 juni 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Projective, de Belgische specialist in programma- en projectmanagement, heeft de Nederlandse branchegenoot ProDone uit Badhoevedorp overgenomen. Beide adviesbureaus richten zich geheel op projecten binnen de financiële sector. Door de overname heeft Projective in Nederland circa 20 consultants. ProDone oprichter Robert Beverwijk treedt toe tot het MT van Projective, dat verder bestaat uit Corjan Mol (oud Double Effect partner) en Piet Impens (oud Capco Principal).

Projective heeft in totaal 60 consultants verspreid over vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk (VK) en Nederland. Het bedrijf heeft een ambitieuze groeistrategie – in 2014 wil het verdubbelen tot 120 adviseurs. Om de groeiambitie te versnellen zoekt Projective nog naar een acquisitie in het VK.

ProDone oprichter Robert Beverwijk over de verkoop van zijn adviesbureau: “We merkten al snel dat onze denkwijze en ambitie overeenkwam met die van Projective. We kijken er naar uit om samen verder door te groeien.

Projective - Overname

Corjan Mol, sinds juni 2011 co-Country Director van Projective Nederland: “Door onze krachten te bundelen, krijgen we de kans om onze visie op het vlak projectmanagement verder uit te bouwen en te werken aan onze gezamenlijke identiteit,” aldus Mol. “De combinatie van onze klantenbestanden in Nederland vergroot onze aanwezigheid in de Nederlandse banksector. Daarbij leveren de medewerkers van ProDone een wezenlijke bijdrage aan de kennis binnen Projective. Niet alleen opdrachtgevers in Nederland zijn bij deze overname gebaat. Ook buitenlandse opdrachtgevers kunnen we hierdoor beter van dienst zijn met een brede expertise.”

Over Projective
Projective is een adviesbureau dat programma- en projectmanagement diensten aanbiedt aan financiële instellingen. Het bureau is in 2006 opgericht en heeft 60 medewerkers en drie vestigingen (België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk). In 2011 behaalde Projective een omzet van bijna €9 miljoen en een brutowinst van €1,6 miljoen. Voor 2012 wordt een omzet verwacht van €12 miljoen.