Cegeka koopt CRM-software en -implementatiespecialist Avento

01 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cegeka heeft Avento overgenomen, een Belgische specialist in CRM-software. Zo’n 20 medewerkers en tal van maatwerk CRM-systemen maken de overstap naar de IT-dienstverlener.

Het in Mechelen gevestigde Avento richt zich op twee business lines. Om te beginnen levert het zijn CRM-systeem, gebouwd op de Microsoft Dynamics 365 en Resco Mobile CRM-platforms. Dit systeem stelt sales en field managers in staat om snel, efficiënt en volledig gesynchroniseerd met de backoffice te werken.

Ten tweede ondersteunt Avento klanten met de implementatie van Microsoft Dynamics 365-systemen, met een focus op de Sales, Marketing, Field Service & Resource Optimization & Customer Service-modules.

Cegeka koopt CRM-software en implementatiespecialist Avento

De CRM-expert wordt nu onderdeel van Cegeka Business Solutions, een businessunit binnen Cegeka die zich vooral richt op dienstverlening rondom Microsoft Dynamics 365.

Anton Vreugdenhil, CEO van Cegeka Business Solutions, laat weten: “De Avento-oplossingen zijn ontworpen met een sterke industriefocus, in het bijzonder op de voedings-, drank- en farmaceutische sector. We zijn ervan overtuigd dat de oplossingen van grote meerwaarde zijn voor mobiele salesteams van onze klanten en een bijdrage leveren om snel en efficiënt hun uitdagingen op te lossen.”

“Bovendien zien we mogelijkheden om deze CRM-oplossing ook in andere sectoren in te zetten en internationaal uit te rollen”, voegt Stefan Van Hecke toe, Managing Director van Cegeka Business Solutions in België.

Voor Avento betekent de krachtenbundeling dat het bedrijf zijn klanten nu nog beter kan bedienen met “een breder serviceportfolio” en zich kan inzetten voor “klanten op grotere schaal”, zegt Tom Moortgat, CEO van Avento. Ook wijst hij op de mogelijkheden die beschikbaar komen voor de circa 20 medewerkers van het bedrijf en op de culturele fit tussen de twee partijen.

Het is voor Cegeka alweer de derde overname in 2022. Eerder dit jaar werden het Zweedse data science-adviesbureau Solver en de Belgische Microsoft Azure-specialist DexMach ingelijfd.