Niels Dijkman leidt advisory-propositie van BDO Sustainability

23 augustus 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft zijn Sustainability-praktijk versterkt met Niels Dijkman, die als senior manager aan de slag is gegaan.

In zijn nieuwe rol gaat Dijkman leidinggeven aan de advisory-propositie van de Sustainability-praktijk, die in mei van dit jaar werd gelanceerd. Doel van de praktijk is klanten van een multidisciplinair en end-to-end dienstenaanbod te voorzien op thema’s zoals duurzaamheid en environmental, social en governance (ESG).

BDO heeft grote ambities om haar klanten verder te helpen te verduurzamen. Ik kijk ernaar uit om daar intern en extern vorm aan te geven”, aldus Dijkman over zijn uitdaging.

Niels Dijkman, Senior Manager, BDO

Dijkman brengt meer dan twintig jaar ervaring mee naar BDO. De eerste vijftien jaar van zijn loopbaan bracht hij door in de bankensector, waar hij werkzaam was voor ING en ABN Amro. In zijn laatste rol daar gaf hij leiding aan de duurzaamheidsactiviteiten van ABN Amro Corporate Banking. “Mijn taak was het om de Corporate Banking-divisie (circa 5.000 medewerkers) te helpen in de ‘groene richting’, zowel strategisch als tactisch.”

Vervolgens werkte Dijkman drie jaar als Managing Partner bij Soil & More Impacts, een adviesboutique die klanten in de food & agri-sector helpt met vraagstukken op het snijvlak van duurzaamheid en de toeleveringsketen. Het van oorsprong Duitse bedrijf (circa 20 consultants) adviseert klanten overal ter wereld, waaronder in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

De afgelopen vijf jaar was Dijkman actief als zelfstandig adviseur, onder meer als programmamanager bij stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Deze maand startte hij bij BDO.

“We zijn verheugd dat Niels zich aan ons verbindt”, zegt Chris van den Haak, die leidinggeeft aan BDO Sustainability in ons land. “Samen met de collega’s in de audit- en (belasting)adviespraktijk gaat hij de activiteiten van BDO Sustainability verder uitbouwen.”