Erwin Jacobs terug in de consultancy bij boutique ACE

08 augustus 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na enkele jaren te zijn weggeweest maakte Erwin Jacobs in mei dit jaar zijn comeback in de consultancy. Bij ACE richt zich hij op complexe transformaties binnen de financiële sector.

Jacobs neemt meer dan twintig jaar aan projectmanagementervaring in de financiële sector mee naar ACE. Hij maakte de overstap vanuit de Rabobank, waar hij vier jaar actief was als project- en programmamanager.

In zijn vroege loopbaan werkte Jacobs onder meer als business consultant voor Delta Lloyd Bank. Later vervulde hij uiteenlopende senior consultant- en managementrollen bij verschillende adviesbureaus in België en Nederland, waaronder Capco en Deloitte.

Erwin Jacobs, Principal Consultant, ACE

Zijn bancaire ervaring, veelal op het snijvlak tussen business en IT, is breed en gevarieerd. “Van het actief beheren van private banking-portefeuilles, het leiden van programma’s op het gebied van risk tot het participeren in datamigraties. Deze diversiteit in rollen en aandachtsgebieden en de daaraan gekoppelde ervaring en brede kijk op wat banken raakt, neem ik mee naar ACE.”

Terug op het consultancynest

Na vier jaar Rabobank keerde Jacobs terug naar de consultancywereld. Een bewuste keuze, zo legt hij uit. “De belangrijkste overweging voor mijn terugkeer was toch wel de afwisseling en de uitdaging. In de consultancy word je continu uitgedaagd om in afwisselende omgevingen gezamenlijk met en voor de klant oplossingen te vinden voor verschillende en vaak uitdagende vraagstukken.”

Met ACE koos hij tevens bewust voor een niche adviespartij. Binnen een kleiner bureau “vind je makkelijk aansluiting bij je collega’s en heerst er een ‘wij’-gevoel”, aldus Jacobs. “Het gevoel dat je samen een team vormt dat voor elkaar klaar staat en het belang van de klant centraal stelt.”

Inmiddels loopt Jacobs zo’n vier maanden rond bij ACE. Hij kan terugblikken op een geslaagde start bij de in Amsterdam gevestigde specialist in regulatory change. “ACE is een jonge en ambitieuze organisatie met een mooie mix aan (inter)nationale junior en senior professionals, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.”

In zijn rol bij ACE richt hij zich op uiteenlopende financial services-vraagstukken. “Mijn kracht zit in het bij elkaar brengen en organiseren van business, IT en architectuur om te komen tot een gezamenlijk gedragen aanpak van regulatory-vraagstukken.”

“In de praktijk zie je vaak dat organisaties moeite hebben om wetgeving/vereisten te vertalen naar duidelijke requirements en hoe dit vervolgens (intern) te organiseren”, legt hij uit. “Dit is dan ook waar ik mijn ervaring kan gebruiken om klanten te adviseren.”

2022 staat voor ACE in het teken van verdere groei, het aantrekken van senior talent en het uitbreiden van het ecosysteem rond regulatory change. Speerpunten hierin zijn sustainable finance, regtech-oplossingen en advanced data analytics.