Capgemini optimaliseert subsidie aanvraag Groningen

11 juni 2012 Consultancy.nl

Capgemini heeft de gemeente Groningen ondersteund met het optimaliseren van het subsidie aanvraagproces. Het adviesbureau uit Utrecht ontwikkelde en implementeerde een nieuw informatiesystemen dat in staat is om circa 80% van de aanvragen van gemeentelijke subsidies te automatiseren. Ruim een half jaar na go-live is het aanvraagproces van subsidies verkort van 156 dagen naar 37 dagen.

De oplossing van Capgemini is gebaseerd op het business process platform van de softwareleverancier Be Informed.

Oude situatie
Groningen verwerkt jaarlijks 2,700 subsidieaanvragen van instellingen actief op het gebeid van cultuur, sport, recreatie en onderwijs. Tot 2009 was de gemiddelde doorlooptijd 156 dagen, terwijl de wet maximaal 56 dagen toelaat. Daarnaast was het proces ongestructureerd en waren er onvoldoende rapportages over voortgang en uitputting van budgetten. Na een uitgebreide design en develop fase is op 1 oktober 2011 het Subsidie Informatie Management Systeem (SIMS) in gebruik genomen.

Multi-Subsidie oplossing
SIMS is gebouwd met de 'Multi-Subsidie' oplossing van Capgemini. 'De werkdruk bij gemeenten is hoog en de komende jaren moet meer worden bereikt met minder ambtenaren. Met 'Multi-Subsidie' biedt Capgemini hiervoor een oplossing', zegt Marten Jan Scheffers, Solutions Manager bij Capgemini. 'Het belangrijkste kenmerk van het platform is dat het volledig modelgedreven is, waardoor het schrijven van code niet nodig is en bedrijfsprocessen niet vooraf hoeven te worden gedefinieerd. Dit betekent meer flexibiliteit, snelheid en lagere kosten. Ook voor gemeente Groningen', aldus Be Informed CEO Rik Hoogenberg.

Nieuws

Meer nieuws over