Arthur D. Little betreedt de Balkan met kantoor in Belgrado

15 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Arthur D. Little heeft een nieuw kantoor geopend in Belgrado. Het kantoor in de Servische hoofdstad zal de basis vormen voor de verdere uitbreiding van de footprint binnen de bredere Balkan-regio.

De komende jaren zullen in het bijzonder in het teken staan van toenemende economische activiteit. Dat geldt ook voor Servië, dat er momenteel naar toewerkt om ergens in de komende jaren te mogen toetreden tot de Europese Unie.

Arthur D. Little was reeds actief in Servië, waar het vooral werkt met klanten actief in de sectoren telecom, technologie, energie en de overheidsmarkt. “Wij streven naar een zo nauw mogelijke samenwerking met onze klanten en het nieuwe kantoor zal onze bestaande Servische klanten ter plaatse ondersteuning bieden", geeft CEO Ignacio Garcia Alves aan.

Arthur D. Little betreedt de Balkan met kantoor in Belgrado

Bela Virag, Managing Partner bij Arthur D. Little in Oostenrijk (dit kantoor overziet de uitbreiding van Arthur D. Little in de Balkan), voegt toe dat het nieuwe kantoor de sterke groeiagenda in het land zal faciliteren.

“Servië is een almaar dynamischere markt met veel potentieel, en is actief op zoek naar nieuwe manieren om te groeien en uit te breiden. We kijken ernaar uit om onze activiteiten uit te breiden naar andere gebieden en om onze aanwezigheid in de westelijke Balkanregio [die ook Albanië, Bosnië en Herzegovina, Noord-Macedonië, Montenegro en Kosovo omvat] te versterken.”

De belangrijkste segmenten waar het nieuwe kantoor zich bij deze uitbreiding op richt zijn de sectoren telecom, financial services, technologie, transport en energie – allemaal sectoren die te maken krijgen met enorme veranderingen, zeker wanneer het land zich te zijner tijd bij de EU mag scharen.

Arthur D. Little, dat geldt als een van ’s werelds meest prestigieuze strategy consultancykantoren, kende de afgelopen jaren een sterk groeipad. Het kantoor in Belgrado is het twintigste nieuwe kantoor sinds 2015 en sinds 2017 is het personeelsbestand van Arthur D. Little meer dan verdubbeld – momenteel werken er wereldwijd zo’n 1.400 professionals.

In Nederland is Arthur D. Little gevestigd in Amsterdam, waar het een team heeft van rond de 30 consultants.