Mijlpaal voor Arthur D. Little: 100+ partners wereldwijd

26 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een mooie mijlpaal voor Arthur D. Little: voor het eerst in zijn geschiedenis heeft het bureau de grens van meer dan honderd wereldwijde partners doorbroken.

Strategisch consultancykantoor Arthur D. Little werd 135 jaar geleden opgericht en geldt daarmee als het oudste adviesbureau ter wereld. De afgelopen vijf jaar is Arthur D. Little in omvang verdubbeld. Volgens het bureau heeft het ontwikkelen en promoveren van talenten uit de eigen gelederen een belangrijke rol gespeeld in het succes van het advieskantoor.

100+ partners

Met de recente benoeming van zeven nieuwe partners doorbreekt het kantoor nu voor het eerst de grens van 100 partners. “Ik wil deze nieuwe partners feliciteren – en ze verwelkomen als de eerste leden van Arthur D. Little’s ‘Generation 100’”, laat bestuursvoorzitter en CEO Ignacio García Alves weten. “Elke promotie is meer dan verdiend en weerspiegelt de essentiële bijdrage die elke partner levert aan ons bedrijf.”

Mijlpaal voor Arthur D. Little: 100+ partners wereldwijd

“Bij Arthur D. Little streven we ernaar consultants in dienst te nemen en te ontwikkelen, die zowel fungeren als kleine ondernemers als teamspelers. Daarom is het een gedenkwaardige prestatie dat we inmiddels beschikken over meer dan 100 partners”, vervolgt Alves. Samen leiden deze partners een team van ongeveer 1.300 consultants en medewerkers, verspreid over zo’n 40 kantoren wereldwijd.

De groei van het bedrijf is opmerkelijk in een tijd waarin verschillende branchegenoten moeite hebben om door de Covid-19-crisis te navigeren. Volgens een schatting is de totale wereldwijde consultancymarkt vorig jaar met tussen de 10% en 20% gekrompen als gevolg van de pandemie. De mate van krimp verschilde uiteraard per land, sector en vakgebied.

Arthur D. Little is gespecialiseerd in strategie, organisatie en innovatie. En waar het kantoor actief is voor klanten in zowel de private als publieke sector, ligt de focus in het bijzonder op technologie-intensieve en convergerende sectoren. Arthur D. Little keerde in 2012 – het jaar dat het kantoor zijn 125-jarige jubileum vierde – terug naar onafhankelijkheid na een management buy-out van moederbedrijf Altran (tegenwoordig onderdeel van Capgemini).

In Nederland huist Arthur D. Little in een kantoor in Amsterdam aan de Zuidas. De firma wordt geleid door Managing Partner Martijn Eikelenboom en Michael Kolk, die aan het hoofd staat van de wereldwijde Technology & Innovation Management praktijk en daarnaast de wereldwijde Chemicals praktijk coordineert.