De 4 meest veelbelovende ondernemers van 2022 (volgens EY)

12 juli 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft de finalisten voor de EY Entrepreneur Of The Year-verkiezing bekendgemaakt, een jaarlijkse zoektocht naar de meest veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemer van het jaar.

De verkiezing wordt al sinds eind jaren 90 georganiseerd in ons land en heeft een lange lijst van bekende winnaars voortgebracht. Denk aan Atilay Uslu (Corendon), Pieter Zwart (Coolblue), Michiel Muller (Picnic), Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely), Derek Roos (Mendix), Roland Kahn (Coolcat) en Jan-Renier Swinkels (Bavaria).

In de editie van dit jaar strijden vier (totaal uiteenlopende) ondernemers om de titel. Sharon Hilgers is eigenaar van een webshop voor juwelen, Marinka Nooteboom geeft leiding aan een groot maakbedrijf, Arend Kuperus is met JOZ actief in de wereld van agrifarming en Jurrien van Dijk is de topman van een specialist in autofinanciering.

Sharon Hilgers, Jurrien van Dijk, Arend Kuperus en Marinka Nooteboom

Sharon Hilgers

Sharon Hilgers is CEO van My Jewellery. Wat in 2011 begon als een webshop voor sieraden, accessoires, kleding en geschenken is onder haar leiding uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met 600 medewerkers. My Jewellery telt inmiddels 26 fysieke boutiques verspreid over Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, en mag zich een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland noemen.

Het is Hilgers’ ambitie om “de gedegen groei te continueren, waarbij alle medewerkers met dezelfde intrinsieke passie meebouwen aan het merk”. Daarbij wil ze “een gezond bedrijf neerzetten dat op een duurzame manier verder kan groeien en waar mensen een fijne werkplek hebben”.

Jurriën van Dijk

Jurriën van Dijk is CEO van FinancialLease.nl, een Intermediair die SME’s, autobedrijven en financiers samenbrengt middels een platform met een ruim aanbod aan auto’s.

Het bedrijf biedt autofinanciering voor ondernemers, verkoopt auto’s voor autobedrijven en zorgt voor rendabel leasevolume bij financiers. Eerder in zijn loopbaan was Van Dijk onder meer directeur van Van Oord Groep en werkte in verschillende sales- en accountmanagementrollen.

Met FinancielLease.nl wil Van Dijk “radicaal de klantreis in het aankoop- en financieringsproces voor SME’s, autobedrijven en financiers optimaliseren door inzet van slimme technieken en bekwame mensen.”

Arend Kuperus

Arend Kupers is CEO van JOZ BV, een bedrijf dat innovatieve oplossingen voor onder meer efficiënter mesten, slimmer voeren en circular farming levert aan veehouders over de hele wereld.

Kuperus zet zich samen met zijn team in om nieuwe en slimme oplossingen op de markt te brengen. Oplossingen die de veehouder ontzorgen, vrijheid creëren, het milieu ontlasten en de koe centraal stellen. Daarbij wil het zowel nationaal als internationaal waarde toevoegen aan elke schakel binnen de agrarische sector.

Marinka Nooteboom

Na eerder dit jaar reeds te zijn uitgroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2022 (in het kader van de Prix Veuve Clicquot Bold Woman Award), komt de directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep nu opnieuw in aanmerking voor een prijs.

Sinds 2012 geeft Nooteboom leiding aan het succesvolle familiebedrijf, dat duurzame transportoplossingen voor het uitzonderlijk wegvervoer ontwerpt, produceert en levert. Het betreft trailers voor bijvoorbeeld het vervoer van bouwmachines, brugdelen, kraandelen en vleugels van windmolens. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen.

Nooteboom heeft als missie “de meest klantgerichte partner te zijn voor het speciaal transport die intelligente, innovatieve en duurzame transportoplossingen levert”. De toekomststrategie van het bedrijf is gecentreerd rondom vier pijlers: innovatie, servitization, duurzaamheid en wendbaarheid.

De EY Entrepreneur Of The Year 2022-verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met Van Lanschot Kempen.

Op 12 oktober 2022 wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze mag dan Nederland vertegenwoordigen in de mondiale EY World Entrepreneur Of The Year-verkiezing in het statige Monaco.