Van Lanschot Kempen stapt in EY Entrepreneur Of The Year

17 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

EY heeft Van Lanschot Kempen benoemd tot partner van zijn jaarlijkse EY Entrepreneur Of The Year-verkiezing.

De private bank en vermogensbeheerder is de eerste corporate partner van het programma en gaat in deze rol actief bijdragen aan de organisatie van alle onderdelen van het Entrepreneur Of The Year-programma: de jaarlijkse verkiezing, de Alumni Business Club-bijeenkomsten, de jurydag en de finale.

De EY Entrepreneur Of The Year-award zag meer dan 30 jaar geleden het levenslicht in de Verenigde Staten en is uitgegroeid tot een van de bekendste wereldwijde competities voor ondernemerschap. Dit jaar wordt de verkiezing in 50+ landen georganiseerd.

Van Lanschot Kempen stapt in EY Entrepreneur Of The Year

Aan de verkiezing kan iedere ondernemer en bedrijfseigenaar meedoen, waarbij de winnaars worden uitverkozen door een panel van zakelijke leiders.

“De award is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen”, aldus Marita de Hair, programmadirecteur in ons land en partner bij EY.

In Nederland worden vier awards uitgereikt: Entrepreneur Of The Year (winnaar 2021: Stijn Nijhuis), Emerging Entrepreneur Of The Year (winnaar 2021: Milan Daniels), Social Impact Award (winnaar 2021: Ruben Walker) en Family Business Legacy Award (winnaar 2021: Familie Heijink).

Met de samenwerking met Van Lanschot Kempen – naar eigen zeggen de oudste onafhankelijke private bank van Nederland – wil EY een “groter draagvlak en bredere herkenning krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven”.

De Hair: “Ik ben erg blij dat we de organisatie nu samen met Van Lanschot Kempen gaan oppakken. Hun betrokkenheid betekent dat er nog meer aandacht voor ondernemerschap in Nederland ontstaat.”

De prijsuitreiking van de 2022-editie van de Nederlandse EY Entrepreneur Of The Year award vindt plaats op 12 oktober. De winnaar mag deelnemen aan de internationale verkiezing EY World Entrepreneur Of The Year, die elk jaar in Monaco wordt gehouden.