BearingPoint koopt Franse duurzaamheidsconsultancy I Care

28 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Europees advieskantoor BearingPoint heeft I Care overgenomen, een specialist in duurzaamheid met meer dan 80 consultants in Frankrijk en Brazilië.

BearingPoints Global Managing Partner Kiumars Hamidian laat in een reactie op de deal weten dat I Care’s “sterke reputatie” en “bewezen praktijk en methodologie” een aanzienlijke uitbreiding vormen van BearingPoints duurzaamheidscapaciteiten. En dat in een tijd waarin de vraag naar dergelijke dienstverlening explosief toeneemt.

In 2010 lanceerde BearingPoint zijn eigen duurzaamheidspraktijk, waarmee het bedrijven en publieke organisaties adviseert over hun brede (digitale) duurzaamheidsagenda’s. Het kantoor levert ook diverse oplossingen binnen het domein, waaronder zijn eigen koolstofuitstoot-calculator.

BearingPoint koopt Frans sustainability consultancybureau I Care

Met de overname van I Care haalt BearingPoint 80 ervaren consultants aan boord. Daarmee kan het adviesbureau nu diensten leveren aan een uitgebreider klantportfolio en tevens nieuwe diensten ontwikkelen voor bestaande klanten.

Het in 2008 opgerichte I Care helpt publieke organisaties, non-profits, private bedrijven en financiële instellingen met het verlagen van hun koolstofvoetafdruk. Daarbij staat I Care vooral bekend om zijn strategische expertise rondom koolstof- en biodiversiteitsplanning en het ontwikkelen van overheidsbeleid. Ook levert het adviesbureau diensten gericht op de social- en governance-dimensies van ESG.

“We willen graag putten uit de bredere capaciteiten van BearingPoint, met name op het gebied van diensten als emissieberekening en digitale transformatie, wat ten goede komt aan ons bestaande klantenbestand”, zegt I Care-oprichter en -CEO Guillaume Neveux over de aansluiting bij BearingPoint. “Door deel uit te maken van een toonaangevende internationale adviesorganisatie krijgen we de kans om onze impact op de maatschappij verder te vergroten.”

I Care zal worden geïntegreerd binnen de Franse tak van BearingPoint, waar meer dan 1.000 professionals werken.