Cegeka helpt Fokker bij centraliseren en moderniseren IT-omgeving

24 juni 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel

Het moderniseren van een IT-afdeling is al lastig zat. Maar wat als je ook nog eens te maken hebt met een internationale overname, het samenvoegen van een gefragmenteerde werkomgeving én systemen waarop defensie-gevoelige data staat? Cegeka hielp Fokker Technologies met deze hoogcomplexe uitdaging.

Fokker is zonder enige twijfel dé grootste naam in de Nederlandse vliegtuigbouwgeschiedenis. Het bedrijf bouwde de vorige eeuw vele klassieke toestellen, met als bekendste voorbeeld de Fokker F27 ‘Friendship’, lange tijd het best verkochte West-Europese turboprop-passagiersvliegtuig aller tijden.

In 1996 viel helaas het doek voor de vliegtuigbouwer, maar onder de naam Fokker Technologies werd een doorstart gemaakt, en vandaag de dag levert het bedrijf nog altijd vliegtuigonderdelen. Bijvoorbeeld voor de F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter.

Fokker Technologies levert onderdelen voor de F-35

Dit zorgt ook voor extra complexiteit op IT-gebied. De nationale veiligheid vereist dat de toegang tot de defensie-gevoelige data op de systemen van Fokker Technologies strikt wordt bewaakt. Dit was slechts één van de vele uitdagingen die speelden bij de modernisering en centralisatie van de werkplekomgeving.

Daarnaast was er bijvoorbeeld de overname door de Britse branchegenoot GKN Aerospace, die ten grondslag lag aan de opgave. Door de acquisitie werd Fokker onderdeel van een wereldwijd conglomeraat, dat met 15.000 medewerkers actief is vanuit 40 vestigingen in 16 landen en 3 continenten.

Gedurende de fusie werden de IT-afdelingen van vier dochterondernemingen van Fokker al snel samengevoegd, maar er was nog wel een gefragmenteerde werkomgeving: elk Fokker-bedrijf had zijn eigen IT-infrastructuur, werkplekken en applicaties.

Echt partners

Daar moest verandering in komen. Gezien de complexiteit van het vraagstuk zag Jan van de Erve, IT Business Partner bij Fokker Technologies, al gauw in dat hij beter een gespecialiseerde partij kon inschakelen.

“Wij zijn een vliegtuigbouwer, géén IT-bedrijf”, vertelt Van de Erve. “Wij houden de trends op IT-gebied scherp in de gaten, maar het wordt nooit onze core business. Als je vanuit IT toegevoegde waarde wil leveren aan de business, is het van groot belang dat je samenwerkt met een specialistische IT-partner die jouw bedrijf met de nieuwste oplossingen verder kan helpen.”

Dit werd Cegeka. “Tijdens eerdere projecten heeft Cegeka bewezen dat ze de juiste antwoorden hebben voor onze vragen”, aldus Van de Erve. “Ze denken met je mee. Als er een issue is, reageren ze vlot en komen ze met een passende oplossing.”

“Inmiddels hebben we geen leveranciersrelatie meer, maar zijn we echt partners geworden”, voegt hij toe. “Cegeka kent onze mensen en onze cultuur. Dat helpt enorm in de samenwerking.”

IT’ers uitgebreid gescreend

De IT-dienstverlener hielp Fokker om zijn verouderde, decentrale Nederlandse IT-omgeving grondig te herzien. Vanwege het werk dat het luchtvaartbedrijf doet voor defensie moesten de gedetacheerde IT’ers van Cegeka uitgebreid worden gescreend.

Van de Erve: “Wij leveren zowel civiele producten als defensieproducten. Compliance speelt daarin een grote rol. Door wet- en regelgeving mogen we niet zomaar iedereen toelaten op onze systemen.”

Complexiteit bespaard

Nadat Cegeka’s ontwerp voor de herziening was goedgekeurd konden de engineers van de IT-specialist beginnen aan de implementatie. De ambitie was om eenheid te creëren in de werkomgeving en te zorgen dat alle applicaties overal toegankelijk zijn.

“Cegeka kent onze mensen en onze cultuur. Dat helpt enorm in de samenwerking.”

Daarvoor moesten flink wat aanpassingen worden gedaan aan de netwerken, firewalls, applicaties en uiteraard de werkplekken zelf. Nadat eerst 100 pilot-users succesvol waren overgezet op de nieuwe, centrale werkomgeving volgden de overige 3.000 medewerkers. Elk van hen kreeg een nieuw account. Ook kreeg het besturingssysteem een update, van Windows 7 naar Windows 10.

Waar het een behoorlijk complex project betrof, werd Fokker Technologies hiermee tegelijk juist veel complexiteit bespaard.

Zonder centrale werkplek had elke centrale wijziging vanuit GKN bijvoorbeeld bij elk bedrijf afzonderlijk doorgevoerd moeten worden. Applicaties zouden in de vier afzonderlijke omgevingen gemaakt en getest moeten worden, en de beheeromgevingen en backend-systemen zouden los van elkaar upgrades moeten krijgen.

De luchtvaart van de toekomst

Vrij van deze complexiteit en dankzij de update heeft Fokkers slagkracht en productiviteit een flinke impuls gekregen, geeft Cegeka aan. Ook zal de nieuwe werkomgeving het nieuwe startpunt vormen richting de vele technologische ontwikkelingen die de komende jaren te wachten staan.

Daarbij wijst Cegeka op ‘Industry 4.0’, het nieuwe technologische tijdperk waarin machines, medewerkers en systemen steeds meer met elkaar in verbinding zullen staan.

Tegen deze achtergrond onderzoeken Cegeka en Fokker samen ook al de mogelijkheden voor de implementatie van Office 365 en een migratie naar de cloud, voor zover de compliance-regels dit toelaten.

Van de Erve heeft in ieder geval al veel zin in de toekomst. “De vliegtuigindustrie staat voor mooie uitdagingen. Vliegen op elektriciteit, vliegen op waterstof. Dat betekent andere motoren, lichtere materialen. We kijken ernaar uit om daar als Fokker een grote bijdrage aan te leveren.”

En ook voor Cegeka ziet hij daarin een belangrijke rol weggelegd. “IT moet daar voorwaarden voor scheppen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met Cegeka mooie successen kunnen blijven boeken, en op die manier verder bouwen aan de luchtvaart van de toekomst.”