Dyone Dedden gestart als management consultant bij Möbius

07 juni 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met enkele jaren werkervaring binnen de overheid op zak heeft Dyone Dedden nu de overstap gemaakt naar Möbius. Als management consultant draait ze direct volop mee: “Ik werd meteen meegenomen in opdrachten, wat mij het gevoel geeft dat Möbius vertrouwen in mij heeft.”

Voorafgaande aan haar start bij Möbius rondde Dyone een master International Public Management and Public Policy af aan Erasmus Universiteit Rotterdam, en eerder al een bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht.

Ze besloot hierna een traineeship Informatiemanagement (bij het bureau Modis) te volgen en was de afgelopen periode gedetacheerd bij Rijkswaterstaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Dyone Dedden gestart als management consultant bij Möbius

Bij Rijkswaterstaat hield Dyone zich bezig met het onderhoud van een documentmanagementsysteem en het coachen van projectmedewerkers. Bij BZK adviseerde ze medewerkers met betrekking tot de informatiehuishouding.

“Tijdens deze periode bij het Rijk heb ik gemerkt dat er veel ruimte is voor verbeteringen qua processen. Het leek mij daarom zeer interessant om via consultancy aan de andere kant te zitten”, licht Dyone haar keuze om over te stappen naar de adviesbranche toe.

Dyone is als management consultant gestart bij Möbius, een 100-koppig adviesbureau dat projecten uitvoert in de overheidssector, industriële sector, gezondheidszorg en service-omgeving, gericht op strategische momenten voor organisaties.

Ontdekken waar ik energie van krijg

“Wat mij aantrok bij Möbius is de nadruk op zelfontwikkeling”, vertelt Dyone. “Möbius biedt mij de mogelijkheid om in verschillende opdrachten, in verschillende sectoren ervaring op te doen, waardoor ik de ruimte heb om te ontdekken waar ik energie van krijg.”

“Daarnaast vind ik de waarde ‘schouder-aan-schouder’ zeer aantrekkelijk. Het is van groot belang om samen te kijken naar de juiste oplossingen. Dit zorgt niet alleen voor een goede samenwerking met de klant, maar ook met de collega’s onderling”, voegt Dyone toe, die aangeeft dat ze via Möbius “maatschappelijke impact” wil maken “door processen in de publieke sector te optimaliseren”.

De young professional kijkt met veel plezier terug op haar onboarding bij Möbius: “Het eerste moment dat ik een groot gedeelte van mijn collega’s ontmoette was tijdens een teamuitje. Dit gaf al meteen een goede indruk van de gezellige, informele sfeer binnen het team.”

En op kantoor heerst diezelfde sfeer, kan Dyone tevreden vaststellen. “Tijdens mijn eerste werkdag stond mijn inbox al helemaal vol met uitnodigingen voor kennismakingen. Ik voelde me daardoor zeer welkom. De collega’s zijn allemaal zeer behulpzaam.”

Uitdagende vraagstukken

Ze houdt zich inmiddels volop bezig met mooie, uitdagende projecten: “Momenteel ben ik betrokken bij opdrachten voor twee verschillende overheidsorganisaties. Voor de ene organisatie zijn we bezig met het verbeteren van de dienstverlening en bij het andere projecten ligt de focus op zaak- en procesgericht werken.”

“Ik vind het zeer interessant om bij twee verschillende overheidsorganisaties te zitten, omdat ik direct de processen van twee verschillende overheidsorganisaties kan vergelijken”, besluit Dyone.