Stijn Vermolen over werken als consultant bij Möbius

14 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Stijn Vermolen is inmiddels meer dan een jaar als business consultant in dienst bij Möbius. De jonge adviseur vertelt over zijn keuze voor het adviesbureau, over zijn opdrachten en hoe hij in coronatijd verbonden blijft met zijn collega’s.

Ruim anderhalf jaar geleden stond Stijn Vermolen aan het begin van zijn professionele loopbaan. Met een master in Global Supply Chain Management op zak, behaald aan Brunel University London, ging hij bewust op zoek naar een “kleiner consultancybureau met stevige groeiambities”, zo vertelt hij, “omdat ik erin geloofde dat dit goed zou zijn voor mijn ontwikkeling.”

In zijn zoektocht stuitte hij op het 100-koppige adviesbureau Möbius, dat organisaties (vooral in de overheid, zorg en industrie) helpt bij het op strategische momenten ontwerpen en implementeren van zakelijke oplossingen.Stijn Vermolen over werken als consultant bij Möbius

“Ik was direct enthousiast”, blikt Vermolen terug. ”Möbius biedt eigenlijk het beste van twee werelden. Enerzijds is Möbius in België reeds uitgegroeid tot een groot en professioneel consultancybureau met veel naamsbekendheid en een indrukwekkend portfolio aan klanten. Anderzijds is Möbius Nederland nog vergelijkbaar met een startup, waardoor we in staat zijn echt te pionieren in een nieuwe markt. Dit was voor mij doorslaggevend.”

De afgelopen periode heeft hij bij Möbius niet stilgezeten en meerdere trajecten van begin tot eind mogen doorlopen. “De meeste trajecten hadden de focus om interne processen te optimaliseren, wat vaak gepaard ging met organisatorische verandering. Vanuit Möbius mochten we hierbij adviseren in het maken van de juiste keuzes op basis van uitgebreide analyses en waren we verantwoordelijk voor het begeleiden van de implementatie van de verandering.”

Meestal nam Vermolen de rol van proces consultant in. “In deze rol hield ik mij bezig met strategische ondersteuning, het geven van workshops, het doen van (data-)analyses, het modelleren van processen, het opstellen van rapportages en projectmanagement.”

Warme en hechte cultuur

Inmiddels ruim anderhalf jaar actief voor Möbius, zit Vermolen meer dan op zijn plek bij het advieskantoor uit Utrecht, dat tevens actief is vanuit kantoren in Brussel, Sint-Martens-Latem en Parijs. Waarom hij het zo naar zijn zin heeft? Onder andere door de aangename cultuur binnen het bureau, die hij als “warm en hecht” omschrijft.

“We zijn een familie van ambitieuze professionals die zich dag in dag uit inzetten om het beste resultaat neer te zetten voor onze klanten. Naast de goede sfeer in het team, merk je de gedrevenheid van iedereen om de klant te helpen en het bedrijf te laten groeien. Iedereen geeft altijd de volle 100% en schroomt niet om elkaar soms even scherp te zetten.”

Vermolen is dan ook blij dat hij zijn carrière is gestart bij Möbius. “De professionaliteit van een groot consultancybureau als Möbius België heeft zich vertaald naar een gestructureerd inwerkproces met een uitgebreid trainingsprogramma. Daarnaast zorgt de startupmentaliteit bij Möbius Nederland ervoor dat er veel ruimte is om initiatief te tonen en zowel intern als extern écht een bijdrage te leveren.”

Voor veel bedrijven is de manier van werken als gevolg van de coronacrisis flink op de schop gegaan. Zo ook bij Möbius. Desondanks blijft Vermolen goed in contact met zijn collega’s.

“We starten elke week met een call om allemaal in te checken en de verwachtingen voor de week uit te spreken. Daarnaast sluiten we de week af met z’n allen in een call om de uitkomsten van de week te bespreken en leuke ontwikkelingen in projecten of op salesgebied te benoemen. Verder organiseren we geregeld leuke teamactiviteiten zoals een online escaperoom of een pubquiz.”