Goldfish Global helpt oprichters richting investering of exit

01 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De advieswereld is een nieuw bureau rijker: Goldfish Global. Het bedrijf specialiseert zich in adviesdiensten aan oprichters van startups en scale-ups, waarbij de focus ligt op het voorbereiden van een succesvolle exit of het aantrekken van groeikapitaal.

Veel oprichters van startups en scale-ups starten hun nieuwe bedrijf vanuit hun passie, of omdat ze een gat in de markt hebben gevonden. Als hun bedrijf veelbelovend of zelfs zeer succesvol blijkt, kunnen ze – los van hun ondernemingsvraagstukken – tijdens hun snelle groei ook met uitdagingen van geheel andere aard te maken krijgen.

Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een lening of groeikapitaal om de groei te financieren. Of aan het binnenhalen van een externe partner of financiële  sponsor.

Dave Dirks en Arjan BrienenEen dergelijk traject zit doorgaans vol met hobbels en uitdagingen, met als gevolg dat bedrijven zich veelal wenden tot externe adviseurs om hen door deze soms complexe trajecten te loodsen.

En dat is precies waar Goldfish Global om de hoek komt kijken. Het bedrijf werd opgericht door Arjan Brienen en Dave Dirks, twee professionals die gedurende hun loopbaan tientallen oprichters hebben ondersteund bij het aantrekken van financiering. (variërend van Series A- tot Series D-ronden) en het verkopen van hun bedrijf aan corporates of financiële investeerders.

Samen gaan de twee ondernemers founders adviseren over het ophalen van financiering en het realiseren van secondaries en exits. Daarbij kunnen ze bogen op jarenlange ervaring binnen afzonderlijke werkgebieden.

Zo is Dirks afkomstig uit de juridische wereld. Hij is medeoprichter van advocatenkantoren Certa Legal en Steelman, en daarnaast angel investeerder en partner van de investeringsfondsen Keadyn, EVO Venture Partners en Velar Capital.

Brienen komt uit het corporate finance-domein. Hij neemt meer dan twintig jaar ervaring mee naar het nieuw opgerichte bedrijf, als corporate finance- en M&A-adviseur bij First Dutch Capital, IMPROVED Corporate Finance en KPN. Ook hij is sinds 2010 actief als angel investeerder en heeft daarnaast diverse ondernemingen opgestart.

Gezamenlijke droom waarmaken

“Arjan en ik hebben door de jaren heen bij ontzettend veel transacties samengewerkt”, zegt Dirks over het nieuwe ondernemersavontuur. “Nu slaan we de handen ineen voor een gezamenlijke droom: om founders te adviseren en ze te helpen om samen met ons te investeren in nieuwe, getalenteerde teams. Een mooie manier om terug te geven aan het ecosysteem waar wij beiden het grootste deel van onze carrière actief in zijn geweest.”

Brienen voegt toe: “We hadden het al een tijd over hoe we onze krachten kunnen bundelen in de markt waarin we beiden actief zijn. Met Goldfish zijn we meer toegewijd dan ooit om founders te helpen hun dromen waar te maken.”

Sinds de start hebben de twee ondernemers meerdere bedrijven kunnen helpen bij het realiseren van hun exits. Zo hebben ze onder meer bijgedragen aan de totstandkoming van de deal tussen customer data-platform Squeezely, dat werd verkocht aan de Spotler-bedrijvengroep.

Meer recent heeft het duo het Nederlandse datafeed management-platform DataFeedWatch ondersteund bij de overnamedeal met de Amerikaanse e-commerce firma Cart.com.