Jaimy Nijnens sluit zich aan bij adviesbureau Route Circulair

31 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Jaimy Nijnens heeft zich als ondernemer aangesloten bij Route Circulair, een boetiek adviesbureau gespecialiseerd in circulair ondernemen.

Het in Utrecht gevestigde Route Circulair begeleidt organisaties in hun transitie naar circulaire businessmodellen. Het adviesbureau werkt zowel aan de voorkant van trajecten (circulaire strategie en volwassenheidsmetingen) als aan de implementatie van initiatieven binnen de bedrijfsvoering en ecosystemen.

Guido Braam, medeoprichter van Route Circulair, laat weten erg blij te zijn met de komst van Nijnens. “Wij hebben als doel om voor 2030 tienduizend bedrijven de eerste stappen te laten zetten richting een circulaire economie. Jaimy brengt brede circulaire ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid, daarnaast gaan we veel plezier beleven aan zijn enthousiasme, creativiteit en doorzettingsvermogen.”

Jaimy Nijnens en Guido Braam, Route Circulair

De afgelopen jaren was Nijnens werkzaam bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waar hij werkte aan het programma Nederland Circulair in 2050. Daarvoor werkte hij als trainee circulair bij YSE en deed hij projecten bij organisaties als Philips, Ecor en Schiphol. Hij heeft een achtergrond als bestuurskundige en studeerde af in Change Management aan de Universiteit Utrecht.

In zijn nieuwe rol bij Route Circulair gaat Nijnens opdrachtgevers helpen om circulaire principes te verankeren in hun bedrijfsvoering en hun businessmodel.

“Bedrijven zien steeds vaker in dat het huidige economisch systeem niet houdbaar is voor toekomstige generaties. Ook biedt circulair ondernemen oplossingen voor urgente vraagstukken zoals duurzaamheid en sourcing van grondstoffen. Ik kijk er naar uit om de komende jaren mee te bouwen aan Route Circulair”, zegt Nijnens.

Hij vervolgt: “Bij Route Circulair halen we inspiratie uit pioniers als Pieter Pot (verpakkingsvrije supermarkt) of Gerrard Street (circulaire koptelefoons). Jonge ondernemers die het net even anders doen en met innovativiteit en vastberadenheid oplossingen bieden voor de uitdagingen van de toekomst.”

“En niet te vergeten Guido zelf, die tientallen social impact bedrijven heeft opgericht en circulaire projecten is gestart [Braam is ook co-auteur van het boek ‘Route Circulair’].”

Route Circulair is onderdeel is van Powered by Meaning, een collectief van bedrijven waar ook Kirkman Company (organisatieadvies), Next2Company (innovatieadvies) en YSE (ontwikkeling van young professionals) deel van uitmaken.